Tragédie v Liberci. Muž vyjel od pumpy do protisměru, čelní střet aut nepřežili dva lidé

Řidič v Liberci natankoval a vjel do protisměru

Tragické nehoda v Liberci

Dvě mrtvé osoby a dopravní kolaps na příjezdu do města –⁠ to jsou následky ranní vážné nehody v Liberci. Starší řidič vjel na průtahu městem do protisměru a narazil do protijedoucího auta.

Nehoda se stala krátce po půl šesté. Starší řidič ve stříbrné Dacii natankoval na čerpací stanici na průjezdu městem. Pumpa stojí vedle čtyřproudé komunikace, kde vedou vždy dva pruhy v každém směru. „Ten pán pak namísto toho, aby pokračoval ve směru na Prahu, úplně nepochopitelně odbočil vlevo do protisměru,“ řekla reportérovi CNN Prima NEWS pracovnice pumpy.

Zhruba po padesáti metrech došlo ke střetu. „Vozidlo Dacia jedoucí v protisměru narazilo čelně do červeného Nissanu, který v tu chvíli jel v rychlém levém pruhu a předjížděl kamion,“ popsala Ivana Baláková, mluvčí PČR Libereckého kraje.

Záchranáři z místa nehody převezli dvě osoby v kritickém stavu do liberecké nemocnice na traumacentrum. „Oba pacienti, kteří k nám byli po nehodě převezeni, svým zraněním podlehli,“ řekl CNN Prima NEWS mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář.

Řidiči, který najel do protisměru, podle policie už bylo 72 let, řidičce Nissanu o deset let méně.

Tagy: