Tragédie v Liptovském Mikuláši: Dvě děti uhořely při požáru v osadě, další je zraněné

V pátek kolem poledne vyjížděli hasiči do osady Hlboké ve městě Liptovský Mikuláš na Slovensku, kde zachvátily plameny jednu ze staveb. Krizový štáb města v osadě vyhlásil mimořádnou situaci. V troskách následně hasiči nalezli bez známek života dvě nezletilé děti, pravděpodobně chlapce a dívku. Další děvčátko záchranáři převezli do nemocnice.

Při likvidaci požáru v osadě zasahovali hasiči z Liptovského Mikuláše, Ružomberku a Liptovského Hrádku. Poté, co hasiči nalezli těla dvou dětí, přijal krizový štáb opatření na pomoc pro rodiče a přeživší členy rodiny z vyhořelého příbytku.

POŽIAR STAVBY V OSADE V LIPTOVSKOM MIKULÁŠI S TRAGICKÝM KONCOM AKTUALIZÁCIA: V súvislosti s touto udalosťou...

Posted by Polícia SR - Žilinský kraj on Friday, October 22, 2021

„Město rodině poskytne náhradní ubytování v noclehárně v Hlbokém, stravu prostřednictvím Slovenského Červeného kříže a oblečení,“ sdělila mluvčí města Viktória Čapčíková.

V době požáru na místě zasahovaly všechny dostupné policejní jednotky. „Na místo následně vyjel i tým posttraumatické intervenční péče,“ dodala mluvčí policie Gabriela Kremeňová. Nyní policisté vykonávají všechny potřebné prvotní procesní úkony s cílem zdokumentovat místo a zjistit, zda nedošlo k trestnému činu.

„Vzhledem k citlivosti případu nebudeme poskytovat k události žádné bližší informace až do konce vyšetřování,“ dodala mluvčí. Podle informací tvnovinky.sk v příbytku uhořela dívka a chlapec. Jejich věk však dosud není známý.

Tagy: