Tragédie na horské dráze ve Stockholmu: Jeden mrtvý a zranění včetně dětí

Na horské dráze v lunaparku Gröna Lund vykolejil vozík.

Tragédie na horské dráze ve Stockholmu

V zábavním parku Gröna Lund ve Stockholmu v neděli vykolejil vláček horské dráhy. Při pádu obsazeného vozíku z výšky několika metrů nejméně jeden člověk zemřel, dalších 14 lidí se zranilo, uvedla švédská veřejnoprávní televize SVT s odvoláním na tamější policii.

V lunaparku byla v době nehody shodou okolností reportérka stanice SVT. Podle ní v areálu zasahuje policie a záchranáři, zraněné transportuje i vrtulník. Mezi zraněnými je podle webu Focus, který citoval policii, i několik dětí.

ČTĚTE TAKÉ: Rychle a zběsile v ulicích velkoměsta. Youtubeři při točení videa zabili malého chlapce

Televizní stanice SVT s odvoláním na záchranáře uvedla, že vozík vykolejil a uvízl. Pak lidé vypadli. Další byli uvězněni a museli být zachráněni z výšky. „Tohle se nesmí stávat. Všichni jsme naštvaní a šokovaní a soustředíme se na péči o zraněné a naše zaměstnance,“ uvedla podle německého serveru mluvčí parku Annika Troseliusová.

Nejstarší lunapark ve Švédsku

Gröna Lund se nachází na stockholmském poloostrově Djurgarden a byl založen v roce 1883, jak napsal Focus. Je to nejstarší a jeden z nejoblíbenějších zábavních parků ve Švédsku. Jsou zde nejen atrakce, ale také divadla a pódia, kde vystupovali světoznámí umělci jako ABBA, Bob Marley nebo Lady Gaga.

Na horské dráze Jetline se podle informací zábavního parku jezdí rychlostí až 90 kilometrů v hodině, koleje jsou dlouhé 800 metrů a místy dráha dosahuje až do výšky 30 metrů. Do provozu byla dráha uvedena v roce 1988.

Tagy: