Zemřel instruktor hereckých hvězd z filmu Top Gun: Maverick. Nepřežil pád svého letounu

Letecký instruktor Charles Thomas „Chuck“ Coleman, který v roce 2022 trénoval herce pro film Top Gun: Maverick, tragicky zahynul při nehodě malého letadla během show v Novém Mexiku. Bylo mu 61 let, informovalo zpravodajství E! News.

K havárii došlo v neděli okolo 14:30 místního času, když Coleman pilotoval dvoumístné akrobatické letadlo Extra Flugzeugbau EA300. Neštěstí se odehrálo přibližně půl míle západně od letiště Las Cruces International Airport, upřesnilo E! News.

ČTĚTE TAKÉ: Hollywood v černém. Zemřela producentka Obstová, stála za snímky Flashdance či Interstellar

Podle místních úřadů byl Coleman jedinou osobou na palubě. Po nehodě byla letecká show okamžitě zrušena. „Tento víkend jsme bohužel zažili tragický konec naší letecké a vesmírné výstavy,“ uvedl starosta Las Cruces Eric Enriquez v prohlášení zveřejněném na facebookovém účtu města 21. října. „Rádi bychom vyjádřili hlubokou soustrast blízkým a fanouškům Chucka Colemana,“ dodal.

Na svých webových stránkách Coleman uváděl, že pochází z Kalifornie, a jeho kariéra zahrnovala více než 10 tisíc hodin letového času jako inženýr, akrobatický a testovací pilot. Během své kariéry se zúčastnil stovek leteckých show a poskytl více než tři tisíce akrobatických letů, poznamenal web Sky News.

V rámci své spolupráce na filmu Top Gun: Maverick, ve kterém hraje Tom Cruise, absolvoval Coleman více než 100 letů, aby připravil herce na lety ve stíhačkách F-18 Hornet amerického námořnictva. Herec Miles Teller, který se na filmu podílel, vzdal Colemanovi hold na sociální síti X. Uvedl, že Coleman byl klíčovou osobností při přípravě týmu na natáčení. „Měl velmi pohodový přístup, vždy jsme se cítili dobře,“ poznamenal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Další rána pro producenta Pulp Fiction a „oběť“ kampaně #metoo. Weinstein trpí rakovinou

Tagy:
lidé nehody tragédie pilot instruktor Showtime Top Gun letec Nové Mexiko Las Cruces Air and Space Expo