Tragédie v Praze. Mladá žena si šla v noci s kamarádkou zaplavat, už se nevynořila

ilustrační foto

V pražských Košířích se utopila žena

Pětadvacetiletá žena se v pondělí večer utopila v retenční nádrži Kotlářka v pražských Košířích. S kamarádkou podle policie nejdřív u rybníka popíjely, pak si šly zaplavat, jedna z nich ale zmizela pod hladinou a už se nevynořila. Mladou ženu našli bez známek života až přivolaní policejní potápěči.

„Před 22:00 hodinou jsme dostali oznámení, že žena pohřešuje svou kamarádku, s níž si byly zaplavat v retenční nádrži Kotlářka. Našli ji až potápěči, koroner bohužel už jen konstatoval smrt. Příčinou bylo utonutí,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Svou roli zřejmě sehrála předchozí konzumace alkoholu a následné zdravotní komplikace.

Hasiči podle webu Novinky na místo vyslali své potápěče, k nádrži zamířili i potápěči pražské policie. Z vodní hladiny nádrž prohledávali také hasiči na člunu. Po více než hodině od nahlášení ženina zmizení objevil její tělo policejní potápěč. Lékař už mohl pouze konstatovat smrt. Kvůli přesné příčině úmrtí byla nařízena pitva.

V Česku ročně utone v průměru kolem 200 lidí, což je v porovnání s dalšími okolními státy vysoké číslo. Je to víc než v řadě přímořských států. Při plavání v řekách či rybnících lidé většinou přecení své schopnosti a správně neodhadnou situaci, při tonutích sehrává často roli i alkohol.

Tagy: