Sloni ušlapali turistu v jihoafrické rezervaci před zraky přítelkyně. Chtěl si pořídit fotky

V Jihoafrické republice v přírodní rezervaci ušlapali sloni k smrti španělského turistu, který opustil auto a přiblížil se k slonímu stádu, aby pořídil fotografie. S odvoláním na místní policii o tom v úterý informovala agentura AP.

Třiačtyřicetiletý muž přišel o život v Národním parku Pilanesberg na severozápadě země asi 180 kilometrů od Johannesburgu, upřesnila policie. Ve sloním stádu, jehož fotografie si chtěl turista zblízka pořídit, byla i mláďata. Odborníci opakovaně varují, že sloni svá mláďata bedlivě střeží a mohou být agresivní, pokud pociťují ohrožení.

K TÉMATU: Jízda na slonech, opičí show či plavání s delfíny? Těmto atrakcím se na dovolené vyhněte

Policie uvedla, že mužova snoubenka a další dvě ženy z Johannesburgu byly v autě, ze kterého muž vystoupil, nic se jim ale nestalo.

Zástupce vedení parku řekl, že turisté mají zakázáno vystupovat z vozidel při projížďce parkem Pilanesberg a před vstupem do něj podepisují, že se s tímto pravidlem seznámili. „V některých případech si lidé nebezpečí v přírodních rezervacích neuvědomují,“ podotkl zástupce vedení parku Piet Nel. „Musí mít na paměti, že vstupují do divočiny,“ dodal.

Sloni zabili v afrických přírodních rezervacích už dvě americké turistky v samostatných útocích v Zambii v dubnu a v červnu letošního roku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zázrak v olomoucké zoo. Žirafátko si svůj život vybojovalo, hrozilo mu utracení

Tagy: