Tragédie při zápase dětských fotbalistů: V Rusku se zřítila tribuna, jeden mrtvý, 26 zraněných

Ruská ambulance

V ruském Rostově se zřítila tribuna

Jedna žena přišla o život a dalších 26 lidí – včetně 15 dětí – utrpělo zranění v Rostově na jihozápadě Ruska, když se během dětského fotbalového utkání zhroutila tribuna. Na Telegramu to oznámil gubernátor Vasilij Golubev. Tři zranění, konkrétně další žena a dvě děti, jsou ve vážném stavu. Konstrukce montované tribuny se podle gubernátora zhroutila pod poryvem prudkého větru. Záběry z nehody kolují po sociálních sítích.

„V současnosti je celkem 26 zraněných, z toho 15 dětí. Jedna žena zemřela. Všem zraněným se dostává potřebné pomoci,“ uvedl Golubev na Telegramu. Sám prý vyrazil do jedné z nemocnic, kam záchranáři zraněné převezli.

Konstrukce montované tribuny u veslařského kanálu se podle gubernátora zhroutila pod poryvem prudkého větru. Úřady podle agentury RIA Novosti zahájily vyšetřování neštěstí na základě paragrafu, který postihuje práci neodpovídající požadavkům bezpečnosti a vedoucí k usmrcení člověka z nedbalosti.

Meteorologové vydali pro Rostovkou oblast výstrahu před silnými bouřkami, píše agentura TASS.

Běloruské opoziční médium Nexta upozornilo, že sportovní areál v Rostově byl v roce 2018 rekonstruován. Opravy areálu včetně tribuny stály více než 800 milionů rublů (asi 222 milionů korun).

Rostov na Donu leží asi 100 kilometrů od hranic s Ukrajinou, kterou Rusko v únoru 2022 napadlo, když zahájilo vojenskou invazi.

Tagy: