Strašná smrt u Terchové: Anna se zřítila ze srázu před zraky svých dětí. Partner poslal vzkaz

Osmatřicetiletá Anna zemřela po pádu ze srázu při výletě na Zbojnický chodník u slovenské obce Terchová, kam se vydala se svými třemi dětmi. Žena se zřítila ze srázu přímo před zraky svých potomků. Pomoci už jí nedokázali ani přivolaní záchranáři.

Přímo před zraky osmileté Míšy, sedmileté Mirky a čtyřletého Petera se zřítila jejich matka v sobotu ze srázu u Zbojnického chodníku. Několik desítek metrů dlouhý pád neměla šanci přežít. „Na místo okamžitě zamířili záchranáři z oblastního střediska Malá Fatra a ze Žiliny byl také vyslaný vrtulník. Nedalo se ale nic dělat. Jak se na místě ukázalo, 38letá Slovenka utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ informovali záchranáři.

Tragický pád zo Zbojníckeho chodníka v Malej Fatre Prostredníctvom tiesňovej linky 112 sa v sobotu 27.5.2023...

Posted by Horská záchranná služba on Saturday, May 27, 2023

Plačící sourozence našel na stezce kolemjdoucí turista, následně se jich ujala policie, která je předala partnerovi zemřelé Peterovi. Ten ji údajně dříve varoval, aby se na nebezpečnou cestu s dětmi nevydávala. „Velmi dobře to tam znám. Původně měla s dětmi jít jen nedaleko za naši obec. Netuším, proč tam nakonec šli,“ sdělil Peter webu Nový čas.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Najednou se objevil obrovský mrak. Žena natočila smrtící lavinu ve francouzských Alpách

Když se o smrti Anny dozvěděl, byl zrovna u své rodiny v Oravě. „Seděl jsem na návštěvě a najednou mi zazvonil telefon. Policisté mi nejdřív řekli, že si mám přijít pro děti na stanici. Až pak mi řekli, co se stalo,“ popsal Peter.

Následně ho čekal nelehký úkol. Musel tragickou zprávu sdělit svým dětem. „Děti mi večer říkaly, jak máma spadla do rokle. Zůstaly tam stát a po chvíli si jich všiml turista, který okamžitě přivolal záchranné složky,“ uvedl. Nedokázal dětem říct hned, že svou mámu už neuvidí, počkal s tím až do neděle. „Neměl jsem odvahu jim říct, že máma umřela. Večer si mysleli, že je v nemocnici,“ sdělil Peter. Ráno už jim ale vše řekl. „Jsou malé, nedokážou to tolik pochopit, ale bude jim nesmírně chybět,“ popsal.

Nyní má v plánu se o všechny děti postarat. „Chci se o ně postarat, i když dvě z nich nejsou moje. Rád bych si je nechal, jsou na sebe zvyklé. Bude to těžké, ale věřím, že to nějak zvládneme,“ řekl Peter.

Zbojnický chodník patří mezi náročnější trasy. Člověk zde musí dávat pozor na každý krok. Minulý rok tam po pádu z výšky 80 metrů zemřel patnáctiletý Jurko. V minulosti zde přišly o život také dvě Polky.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT – Zdrogovaný, se zákazem řízení a před nástupem trestu. Honičku mladík zakončil autem na střeše:

Tagy:
matka úmrtí děti letecká záchranná služba chodník Malá Fatra Žilina horská služba Terchová Zbojnický chodník