Další tragická nehoda u Michalovců. Řidič najel v obrovské rychlosti do dětí, na místě zemřely

Tragickou dopravní nehodu vyšetřují policisté v Košickém kraji. Mladý řidič v obci Zemplínske Kopčany najel do dvou dětí, obě na místě zemřely. Posádku vozidla přepravili záchranáři do nemocnice, dechová zkouška u řidiče byla negativní.

Dvacetiletý řidič v obrovské rychlosti srazil dvanáctiletou dívku a patnáctiletého chlapce, informoval web Zregionu.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Řetěz mu zarostl do krku, žil v úděsných podmínkách. O psa Míšu pečují v záchranné stanici

„Podle dosavadních zjištění dvacetiletý řidič BMW, který v pátek kolem 21. hodiny jel ve směru od obce Slavkovce na obec Zemplínské Kopčany, pravděpodobně nevěnoval dostatečnou pozornost řízení a sledování situace v silničním provozu a nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu a povaze vozovky a asi 50 metrů od začátku obce srazil dva nezletilé chodce, kteří pravděpodobně šli naproti jedoucímu vozidlu,“ uvedla na Facebooku policejní mluvčí Lenka Ivanová.

Tragickou nehodu obě děti nepřežily a svým zraněním na místě podlehly. Ve vozidle jel spolu s mladým řidičem také další cestující. Záchranáři oba převezli do michalovské nemocnice.

„Při dokumentaci nehody byl řidič podroben dechové zkoušce, která však nepotvrdila přítomnost alkoholu v jeho dechu,“ řekla Ivanová. V souvislosti se zjištěním, zda před jízdou nepožil omamné či psychotropní látky, odebrali lékaři řidiči biologický materiál.

Dokumentování nehody se podle Novin.sk zúčastnil také znalec z oboru silniční dopravy. Vše je stále ve fázi vyšetřování, kriminalisté však již započali trestní stíhání pro trestný čin zabití.

Páteční dopravní nehoda je již druhou podobně tragickou za posledních několik dní v okolí Michalovců. Střet autobusu a osobního auta si minulý pátek vyžádal jednoho mrtvého a tři děti měly utrpět zranění.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Děsivé okolnosti nehody v Ostravě. Mrtvé děti z auta vytáhl jejich otec.

Tagy: