Děsivá scéna po zápase Rangers. Podřízli fanouška rivala, policie zadržela podezřelého

Skotská policie zadržela 22letého muže v souvislosti s vraždou fotbalového fanouška. Příznivec Celticu Kamil Charyszyn zemřel v neděli krátce po zápase svého oblíbeného týmu s Rangers. Svědci popsali, že čtveřice, s níž se dostal do konfliktu, na sobě měla dresy městského rivala Celticu.

Neštěstí se stalo po nedělním derby v Glasgow. Sousedé nejdřív podle webu The Sun slyšeli, jak někdo na ulici křičí: „Jsem fanoušek Celticu, ale koho to, k**va, zajímá?“ Následně měli z jednoho domu vyběhnout tři muži a žena, oblečení v barvách Rangers. Charyszyn se s nimi dostal do potyčky, poté se podle svědků snažil utéct.

To se mu ale nepovedlo a 35letý Polák byl zavražděn přímo na ulici, kousek od svého domova. Čtveřice útočníků ho dostihla a jeden z nich mu měl podříznout hrdlo mačetou. Přestože se mu sousedé i záchranáři snažili pomoct, na místě zemřel. Přivolaní kriminalisté začali okamžitě případ vyšetřovat.

Ve středu policisté informovali, že v souvislosti s případem zadrželi 22letého muže. „Policejní vyšetřování stále probíhá. Celý spis dostane prokuratura,“ sdělil mluvčí skotské policie. Zatím ale není jasné, zda jde o podezřelého z vraždy Charyszyna.

Na podporu jeho partnerky Agnieszky, dvou dětí a nevlastního syna vznikla sbírka, v níž se vybralo už téměř 15 tisíc liber (asi 450 tisíc korun). „Policie jeho smrt stále vyšetřuje a my doufáme, že se mu dostane spravedlnosti. Pojďme se spojit, abychom rodině v této hrozné době pomohli,“ píší blízcí v anotaci on-line sbírky.

Tagy: