Tragická nehoda na D7: Kamion smetl chodce. Dálnice na Slaný tři hodiny stála

Na dálnici D7 u Buštěhradu na Kladensku srazilo ve čtvrtek dopoledne auto chodce, zraněním podlehl. Podle informací CNN Prima NEWS šlo o řidiče, který opravoval defekt na kamionu, když ho smetl jiný náklaďák.

Nehoda se stala kolem půl desáté dopoledne na osmém kilometru dálnice ve směru na Chomutov. Pro zraněného muže letěl záchranářský vrtulník, lékaři už mu ale nedokázali pomoci.

„Zasahovaly tam naše kladenské posádky v součinnosti s leteckou záchrannou službou z Prahy. Muže se bohužel přes veškerou snahu nepodařilo zachránit,“ uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Homolová.

Obětí je podle policie sedmačtyřicetiletý muž. Co na dálnici dělal, zatím není známo. „To se v tuto chvíli vyšetřuje,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková. Podle informací CNN Prima NEWS šlo o řidiče, který opravoval defekt na kamionu.

Dálnice byla ve směru na Slaný asi tři hodiny uzavřena, policie vyšetřovala okolnosti nehody. K případu vyjížděli také hasiči, kteří podle mluvčí Vladimíry Kerekové čekali, až policie na místě ukončí vyšetřování. Poté dálnici uklidili.

Tagy: