Tragická nehoda na Moravě: Cyklista při cestě do práce narazil do náklaďáku, střet nepřežil

Cyklista při cestě do práce narazil do náklaďáku.

Tragická srážka cyklisty s náklaďákem v Želešicích

Tragicky skončila v úterý ráno cesta do práce pro padesátiletého cyklistu. V Želešicích na Moravě zezadu narazil do nákladního auta, jehož řidič pouštěl chodce přes přechod. Střet nepřežil. Nehodu nyní vyšetřují policisté.

Padesátiletý cyklista vyrazil v úterý na kole do práce. Jeho cesta ale skončila fatálně. „Vyšetřujeme tragickou dopravní nehodu, která se stala krátce před sedmou ráno v Želešicích,“ potvrdil pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Bohuslav Malášek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragická nehoda malého motocyklu s náklaďákem v Rychnově. Motorkář na místě zemřel

Policisté bližší okolnosti nehody stále vyšetřují. To hlavní ale už vědí. Kousek před přechodem je na silnici vidět krátká brzdná dráha cyklisty. „Ten zezadu narazil do nákladního vozu, který zastavil před přechodem. Bohužel muž srážku nepřežil, na místě zemřel,“ řekl Malášek.

Nákladního vozu, který právě pouštěl chodce přes přechod, si tak cyklista nejspíš všiml až na poslední chvíli. Na vině tak pravděpodobně může být i nepozornost. Policisty zajímalo, jestli řidič náklaďáku před jízdou nepil alkohol.

Dechová zkouška, kterou podstoupil, ale byla podle policie negativní. „V průběhu vyšetřování nehody byla komunikace uzavřena, objíždělo se po místních komunikacích,“ dodal Malášek. K dopravním komplikacím i přes ranní špičku nedocházelo.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Záhadnou smrt cyklistky vyšetřují policisté na Zlínsku. Našli ji ležet uprostřed silnice

Tagy: