Nehoda na Slovensku skončila rodinnou tragédií. Bratři uvízli pod kamionem, jeden zemřel

K tragické dopravní nehodě došlo ve čtvrtek dopoledne na tahu mezi Trnavou a Nitrou na Slovensku. Do návěsu kamionu narazila dodávka se dvěma mladíky. Podle TVnoviny.sk se mělo jednat o bratry. Řidič nehodu nepřežil, spolujezdec skončil s těžkými zraněními.

Šofér kamionu pro TVnoviny.sk sdělil, že ve zpětném zrcátku viděl, jak se dodávka s chlapci rychle přibližuje. Myslel si, že ho chtějí předjet, místo toho do něj ale zezadu narazili. Za zaklíněným autem pod návěsem se rychle tvořily kolony.

Ve služební dodávce měli sedět dva bratři. Dvaadvacetiletý šofér zemřel na místě. Osmnáctiletý spolujezdec skončil s těžkými zraněními.

Řidič nebrzdil

„Nebyly zajištěny žádné brzdné stopy. V podstatě jediné stopy byly po nárazu dodávkového vozidla do návěsu. Dá se předpokládat, že řidič dodávky před nárazem nebrzdil,“ míní dopravní expert Jozef Veverka.

Podle svědků je možné, že spolujezdec spal a před nárazem usnul i řidič. Zdemolované auto nasvědčuje tomu, že mladíci jeli rychle. Podle znalce se zatím příčina nárazu zjišťuje.

Tagy: