Tragická nehoda na Strakonicku. Dva motorkáři nepřežili hromadnou srážku jejich strojů s auty

Nehodu tří motocyklů a dvou aut nepřežili dva motorkáři.

Smrtelná nehoda na Strakonicku

Dva motocyklisté zahynuli v neděli odpoledne na Strakonicku při nehodě dvou aut a tří motocyklů. Havárie se stala na silnici 141 mezi Bavorovem a Strakonicemi. Novináře o tom informovala jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Zbylí účastnici podle jihočeských záchranářů nehody skončili v nemocnicích.

Nehoda se stala v 16:30 ve směru z Bavorova do Vodňan. Bližší podrobnosti tragické události policisté vyšetřují, uvedla mluvčí. Na místě podle Strakonického deníku zasahovali hasiči, policisté i záchranářský vrtulník společně se čtyřmi pozemními posádkami. Silnice poblíž nehody byla v obou směrech.

„Jeden z motocyklistů utrpěl zranění, kterým podlehl ještě před naším příjezdem. U druhého došlo k selhání životních funkcí. Záchranáři poskytli muži resuscitační péči, bohužel oživit se jim ho navzdory maximálnímu úsilí nepodařilo,“ konstatovali jihočeští záchranáři.

„Třetí motocyklista byl po poskytnutí akutní péče převezen s poraněním horní končetiny do českobudějovického traumacentra. Řidič osobního vozu podle prvotního přednemocničního vyšetření vyvázl s lehčím poraněním a byl transportován do prachatické nemocnice,“ dodali na sociální síti X společně s několika fotografiemi z místa.

Život motorkářky vyhasl také u Nedachlebic na Uherskohradišťsku. Tam motocykl dopoledne narazil do traktoru. Nehodu nepřežila spolujezdkyně na motocyklu, řidič vyvázl se zraněními. Do nemocnice ho přepravil vrtulník.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie na Karlovarské ulici v Praze. Žena vyskočila ze sanitky, na místě zemřela.

Tagy: