Tragická smrt tří dívek semkla Slováky. Nejste na to sami, vzkazují rodinám obětí a pomáhají

Tragická nehoda ve Spišském Podhradí

Na východě Slovenska zemřely dvě dívky po nárazu autobusu

Rodiny zraněných a tří mladých dívek, které v sobotu přišly o život při tragické nehodě u Spišského Podhradí, se dočkaly vlny podpory – vznikla pro ně i sbírka. „Pomozme jim alespoň trochu zvládnout toto náročné období. Všechny finance rovnoměrně rozdělíme mezi rodiny obětí a zraněných,“ uvedli podle webu Topky.sk zakladatelé sbírky.

„Pomozme rodinám obětí a zraněným z tragické nehody ve Spišském Podhradí v sobotu 6. dubna. Autobus srazil deset mladých lidí, tři nepřežili a další jsou zranění. Nečekané tragické události, jako je tato, mohou rodinám způsobit existenční problémy,“ sdělili zakladatelé sbírky Donio.sk a Biskupství Spišské Podhradí.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie na východě Slovenska: Tři mladé dívky nepřežily srážku s autobusem, další jsou zranění

Rodiny budou podle nich v následujícím období potřebovat pomoc, budou se vyrovnávat se ztrátou svých milovaných. „Při hromadných tragických událostech je důležité vytvořit prostor na to, aby lidé mohli projevit svoji solidaritu a soucit. Aby ti na druhé straně cítili, že na to nejsou sami,“ dodali.

„Chceme alespoň zmírnit náklady na poslední rozloučení či na uzdravování zraněných,“ uvedli s tím, že finance mezi ně rovnoměrně rozdělí. „Poškozené a pozůstalé budeme kontaktovat s pomocí prešovské policie a Biskupství Spišské Podhradí. K nedělní 15. hodině se podařilo vybrat v přepočtu necelých 250 tisíc korun.

Nehoda se stala na východě Slovenska. Autobus ve Spišském Podhradí srazil několik mladých lidí, kteří mířili na náboženské setkání. Vozidlo se mělo kvůli nezatažené brzdě rozjet a střetnout se se skupinou. Na místě zemřely tři dívky a sedm dalších osob je zraněno. Jednou z obětí by měla být také sedmnáctiletá dcera primátora města Stará Ľubovňa, napsal web Topky.sk.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie v Jaroměři: Cyklista nepřežil střet s nákladním vozidlem na kruhovém objezdu

Tagy: