Smutek mezi slovenskými záchranáři: Srážku s odtahovou službou nepřežil řidič sanitky

V pondělí došlo ve středním Slovensku u obce Mýtná k tragické nehodě. Podle informací policistů se na místě čelně střetla sanitka s vozem odtahové služby. Dvaašedesátiletý řidič záchranné služby nehodu nepřežil, další tři lidé se zranili.

Incident se udál v odpoledních hodinách na silnici I/16 v katastru slovenské obce Mýtná. „Podle předběžných informací z místa nehody došlo k čelnímu střetu sanitky a vozidla odtahové služby. Dvaašedesátiletý řidič sanitky bohužel svým zraněním na místě podlehl. Spolujezdec, zdravotník z lůžkové části sanitky, utrpěl blíže nespecifikovaná zranění a byl převezen do nemocnice,“ uvedli policisté. Drobná zranění utrpěli také převážený pacient a řidič odtahového vozu.

ČTĚTE TAKÉ: Senior na elektrokole narazil na Bruntálsku do plotu. Ani rychlá pomoc svědků nepomohla

NEHODA SANITKY A VOZIDLA ODŤAHOVEJ SLUŽBY SI ŽIAĽ VYŽIADALA OBEŤ😔 K vážnej dopravnej nehode došlo dnes (8.4.) popoludní...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Monday, April 8, 2024

Kvůli nehodě byla silnice I/16 uzavřená až do odstranění jejích následků a řádného zdokumentování. „Na místo nehody byli přivoláni také soudní znalci z odboru silniční dopravy. Přesná příčina nehody i všechny další okolnosti jejího vzniku budou předmětem dalšího vyšetřování,“ sdělili policisté.

Podle webu Nový Čas se k nehodě vyjádřilo také operační středisko slovenské záchranné služby. „Zasáhla nás nesmírně smutná zpráva. S velkou lítostí oznamujeme, že při nehodě sanitky a odtahového vozidla v okrese Lučenec zemřel kolega ze Zdravotnické záchranné služby Bratislava. Rodině a blízkým vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ sdělili záchranáři.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragická smrt tří dívek semkla Slováky. Nejste na to sami, vzkazují rodinám obětí a pomáhají

Tagy: