Tragická nehoda u Hradce Králové. Při srážce aut zemřela mladá žena, další je zraněná

Smrtelná nehoda se v úterý stala u Hradce Králové na hlavním tahu směrem na Jičín. Při srážce dvou aut zemřela třiadvacetiletá řidička, 49letá řidička druhého vozu utrpěla středně těžké zranění. Silnice I. třídy byla déle než tři hodiny neprůjezdná. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému, k nehodě vzlétl také vrtulník letecké záchranné služby.

Tragédie se stala krátce po 16:00 na silnici I/35 u odbočky na obec Rosnice. „Třiadvacetiletá řidička auta Škoda Fabia jedoucí na Hradec Králové pravděpodobně vyjela zatím z nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím autem značky VW Caddy. Mladá žena na místě zemřela,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

ČTĚTE TAKÉ: Zesnulé Anetce ze Skutče splní přání stovky motorkářů. V 18 letech zemřela cestou do školy

Zraněnou ženu ze zdemolovaného automobilu museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického zařízení. Do nemocnice ji poté převezla sanitka.

„U zemřelé ženy byla nařízena soudní pitva a u zraněné odběr krve. Přesná příčina dopravní nehody je předmětem dalšího šetření hradeckých kriminalistů,“ uvedla Kormošová.

Silnice byla uzavřena a dopravu policisté svedli na objízdnou trasu přes obec Všestary.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kajínek měl nehodu, dva lidé skončili v nemocnici. Jel jako dobytek, tvrdí svědek.

Tagy: