Tragická nehoda v Tatcích: Senior usmrtil tříletou holčičku. Místní jeho verzi nevěří

Vývoj nehody v Tatcích

Kriminalisté dál pracují na vyšetřování tragické páteční nehody. Pětasedmdesátiletý řidič najel v Tatcích na Kolínsku na chodník, kde srazil a usmrtil teprve tříleté děvčátko. I přesto, že ho policisté podezřívají ze dvou trestných činů, obviněn zatím stále nebyl.

Na místě, kde pětasedmdesátiletý senior najel na chodník a kde zrovna procházela maminka s dvěma teprve tříletými dvojčaty, přibývá svíček. Policisté dál hledají důkazy, které osvětlí, co se ve středočeských Tatcích během pátečního odpoledne odehrálo.

„Samozřejmě budeme přibírat i soudního znalce z oboru silniční nehody a budeme chtít odpovědět na spoustu otázek, například, jaký byl technický stav vozidla, ale také potřebujeme vědět, jaký byl nehodový děj,“ vysvětlila policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Místní v mikrospánek nevěří

Sám řidič mluví o tom, že za volantem usnul. Tomu ale místní od začátku příliš nevěřili. Hlavně kvůli zatáčkám, kterými jen vteřiny před nehodou musel projet. „Auta tady jezdí opravdu rychle,“ sdělila jedna z místních obyvatelek. „Kolikrát jsme říkali, aby hlavně u školy a školky byly retardéry. Prý to nejde, říkala nám starostka,“ dodala další.

„Vyšetřování této tragické dopravní nehody bude určitě trvat ještě několik týdnů,“ uvedla Suchánková.

I přesto, že policisté muže podezřívají ze dvou trestných činů, obviněn zatím stále nebyl. Za usmrcení a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí seniorovi v případě odsouzení tři roky za mřížemi.

Tagy: