Tragédie ve Švýcarsku: Mladého hudebníka Dušana zabila lampa. Svědci popsali neštěstí

Souhra nešťastných událostí připravila ve Švýcarsku o život 32letého slovenského řidiče kamionu Dušana. Mladý muž zastavil na Eggstrasse v městečku Rüschlikon a vystoupil. Vůz se ale vzápětí samovolně rozjel a narazil do lampy, která na něj spadla. Dušan zraněním na místě podlehl, uvedla švýcarská média s odvoláním na tamější policii.

Nehoda se podle švýcarské policie stala 21. března. Když se kamion samovolně rozjel, Dušan se za ním rozběhl a pokoušel se ho zastavit. Marně, náklaďák narazil do pouliční lampy. „Síla nárazu způsobila, že se lampa vyvrátila a spadla na řidiče, který byl vedle kamionu. Zranění byla tak vážná, že muž zemřel na místě nehody,“ uvedli policisté s tím, že nehodu se stále vyšetřuje.

ČTĚTE TAKÉ: Obří kráter pohltil auta na parkovišti. V Římě se propadla vozovka, policie oblast uzavřela

Podobně líčila průběh nehody i svědkyně neštěstí. „Právě jsem chtěla předjíždět, když se to stalo. Muž běžel vedle náklaďáku, skočil na stupátko a otevřel dveře. Poté kamion narazil do pouliční lampy, která ho srazila k zemi a náklaďák jel dál,“ popsala webu deníku Blick devětapadesátiletá žena. Mladý Slovák jí zemřel v náručí. „Ještě dýchal, držela jsem ho a mluvila na něj, ale už neodpovídal,“ dodala.

Bei einem Selbstunfall ist am Donnerstagmittag (21.03.2024) in Rüschlikon ein Lastwagenchauffeur tödlich verletzt...

Posted by Kantonspolizei Zürich - Kapo ZH on Thursday, March 21, 2024

Na místo okamžitě vyrazili záchranáři, které žena přivolala. U nehody zastavili i další dva řidiči a pokoušeli se lampu nadzvednout a muže vyprostit. „Ale bylo to marné, lampa byla moc těžká,“ uvedla svědkyně.

Podle informací webu Regióny.sk byl Dušan talentovaným muzikantem a jeho vášní byla lidová hudba. „Byl to mimořádně talentovaný primáš. Šikovný a milý člověk, život měl před sebou,“ vzpomínala jeho známá Jana. Mladý muž byl zasnoubený, uvedla paní Alžběta, další člověk z okruhu jeho známých. „Srdce mi puká. Ztratili jsme jednoho z nás, nesmírně milého, dobrého a skromného člověka. Dušan si šel za svým snem, za lepším životem. Je mi líto, že ho nestihl naplnit dlouhými a šťastnými roky,“ dodala.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Neštěstí v Kladně. Vlak srazil 13letou dívku, v umělém spánku ji transportoval vrtulník

Tagy: