Nehodu ve Valašském Meziříčí jeden chlapec nepřežil. Smrt druhého policie dementovala

Chlapec na kolejišti

Tragická nehoda ve Valašském Meziříčí

Tragická čtvrteční srážka vlaku s nezletilými hochy ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku má jednu oběť, chlapec zemřel přímo na místě. Mluvčí policie Petr Jaroš v pátek ráno informoval, že nepřežil ani druhý hoch, který byl převezen do nemocnice. Později však informaci policie dementovala.

K nehodě došlo krátce po 17. hodině na železnici ve Valašském Meziříčí. Podle videa z místa události k tragédii došlo poblíž železničního přejezdu.

Podle mluvčího zasahující Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Jakuba Omelky srazil chlapce osobní vlak. „Operační dispečink si vyžádal na pomoc také asistenci Letecké záchranné služby (LZS) Jihomoravského kraje a Letecké záchranné služby Moravskoslezského kraje. Jeden ze zraněných chlapců i přes veškerou snahu záchranářů podlehl svým zraněním na místě. Druhého zraněného hocha posádka předala do rukou LZS Moravskoslezského kraje, která jej transportovala do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ uvedl Omelka.

Lékařský tým fakultní nemocnice podle něj přijal chlapce ve vysoce kritickém stavu. Věk hochů záchranná služba ani policie nezveřejnily. V pátek ráno redakci CNN Prima NEWS policie potvrdila úmrtí druhého chlapce, později však toto tvrzení dementovala.

Tagy: