Tragická smrt hvězdy televizní show známé i v Česku. Eduardo Xol zemřel po útoku nožem

Eduardo Xol, známý designér a hvězda oblíbeného amerického pořadu Vítejte doma, zemřel po útoku nožem – zraněním podlehl deset dní po incidentu. Policie už zadržela podezřelého, informoval web TODAY.com.

K tragickému incidentu mělo dojít 10. září 2024 v Xolově bytě v Palm Springs. V 5:41 obdržela policie žádost o pomoc. Po příjezdu na místo policisté našli muže, který „utrpěl vážná zranění odpovídající přepadení“. Podle tiskové zprávy strážníkům řekl, že byl pobodán. Poté byl převezen do místní nemocnice, kde o deset dní později svým zraněním podlehl, uvádí web TODAY.com.

ČTĚTE TAKÉ: Rána pro Annu K.? Její exsnoubenec Vartecký se oženil, veselka se konala po krátké známosti

Policie již zadržela podezřelého, čtyřiatřicetiletého Richarda Josepha Gonzalese, který byl obviněn z vraždy. Gonzales sám kontaktoval policii krátce po incidentu a tvrdil, že byl napaden předchozí noc. Policisty byl ale nakonec označen za hlavního podezřelého. Jeho soudní slyšení je naplánováno na prosinec.

Eduardo Xol se narodil a vyrostl v Los Angeles, ale jeho kariéra zasahovala i do Latinské Ameriky, kde hrál v několika telenovelách a v roce 1993 vydal hudební album La Pasión. Čeští diváci si ho ale mohou nejvíce pamatovat z pořadu Vítejte doma. V show, kde působil jako designér, se objevil v 65 epizodách. Jeho kreativní vize a neúnavná práce pomáhaly proměnit životy mnoha rodin, které potřebovaly nový domov.

Hlavní hvězda pořadu Ty Pennington na Instagramu napsal: „Zpráva o Eduardově úmrtí mě velmi zasáhla. Měl skutečně upřímnou a laskavou duši.“

Xolova rodina po jeho smrti vydala prohlášení pro web Deadline, ve kterém uvedla: „Tragická ztráta našeho milovaného Eduarda nám zlomila srdce. Jako jeho rodina víme, že jeho laskavost ovlivnila životy mnoha lidí. Namísto květin proto žádáme, aby byly dary Eduardovým jménem poskytnuty charitativní organizaci Lupus Foundation of America.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mirai Navrátil je po napadení zpátky na pódiu. Vystoupil u Kozuba, nechyběl černý humor

Tagy:
smrt lidé designér herec vražda Showtime zranění pořady Vítejte doma Eduardo Xol bodná rána