Kamion najel do davu. Při dvou nehodách zemřely v Turecku desítky lidí

Zdravotníci v Turecku

Nejméně 34 lidí v sobotu zahynulo a 57 dalších bylo zraněno při dvou dopravních nehodách na jihovýchodě Turecka. V obou případech vozidla narazila do davu lidí srocených u jiné dopravní nehody. S odvoláním na tamní úřady o tom informovaly turecké zpravodajské weby Hürriyet a CNN Türk.

Ve městě Derik v provincii Mardin zemřelo 19 lidí při nehodě kamionu, jenž najel do lidí, kteří pomáhali u jiné nehody, uvedl v sobotu večer turecký ministr zdravotnictví Fahrettin Koca. Původní bilance byla 16 mrtvých. Dalších 26 lidí bylo podle ministra při nehodě zraněno, šest z nich je v kritickém stavu.

Na místě nehody nejprve havaroval nákladní automobil, který zřejmě po selhání brzd narazil do dvou dalších vozidel. Zhruba půl hodiny poté se na scénu vřítil jiný kamion, který smetl zasahující záchranáře i přihlížející, uvedla agentura Anadolu.

Dalších 15 obětí si podle aktualizované bilance vyžádala dopravní nehoda, jež se přihodila v sobotu dopoledne asi 250 kilometrů západně od místa výše zmíněné kolize.

Autobus narazil do sanitky, hasičského vozu a automobilu patřícího novinářům, kteří přijeli na místo dřívější dopravní nehody na silnici mezi Gaziantepem a Nizipem. Mezi mrtvými jsou podle guvernéra provincie Gaziantep Davuta Güla kromě pasažérů z autobusu také tři hasiči, tři záchranáři a dva novináři. Celkem 31 lidí bylo zraněno.

Tagy: