Tragická srážka s autem v protisměru. 25letá dívka neměla šanci nehodu přežít

U Nového Města nad Váhom nedaleko Trenčína došlo ve středu večer k tragické nehodě, při které zahynula 25letá žena. Dle dosavadních zjištění dostala řidička na mokré vozovce smyk, nezvládla řízení a střetla se s vozidlem jedoucím v protisměru.

Zesnulá žena řídila vůz Alfa Romeo. Zranění utrpěla také tříčlenná posádka v protijedoucím autě značky Suzuki Vitara, nikdo z ní však podle dosavadních zpráv nepřišel o život.

„Policie v Novém Městě nad Váhom zahájila trestní stíhání ve věci přečinu usmrcení z nedbalosti v souběhu s přečinem ublížení na zdraví. K vyšetřování byl přizván znalec z odboru silniční dopravy. Další okolnosti a příčina nehody budou předmětem vyšetřování,“ uvedla slovenská policie na svém Facebooku.

Policisté provedli na místě také dechovou zkoušku u 23letého řidiče Suzuki Vitara, která byla negativní.

Smrtelná srážka

Jde již o druhou smrtelnou nehodu, ke které tento týden došlo v Trenčínském kraji. V úterý na silnici mezi obcemi Ladce a Košeca dostal 74letý řidič smyk na zmrzlé vozovce, vjel do protisměru a po srážce s autobusem zemřel. „Řidič autobusu se snažil zabránit pádu vozidla přes svodidla tím, že stabilizoval řízení a střetl se s dalším vozidlem Fordem Transit,“ informovali policisté. Z druhé kolize vyvázli zúčastnění bez zranění.

Policisté proto řidiče varují, aby v chladném počasí dávali na silnicích větší pozor. „V sázce je skutečně život. Jezděte opatrně a myslete na to, že raději ztratíte minutu života než život za minutu. Silnice jsou často kluzké a kvůli mlze nebo dešti je často snížená viditelnost. Je proto nezbytné, aby řidiči přizpůsobili jízdu aktuálním povětrnostním podmínkám a zbytečně neriskovali,“ napsala policie.

Tagy: