Tragický konec pátrání po sportovci. Milan si šel zaběhat, domů už se nevrátil

Trenér Milan ze slovenské Považské Bystrice si šel v neděli ráno zaběhat. Od té doby jako by se po něm slehla zem. Po padesátiletém sportovci pátraly desítky profesionálů i dobrovolníků. Až po třech dnech se jim ho podařilo najít, bohužel bez známek života, informoval slovenský web Zoznam.sk.

Milan měl v neděli 27. srpna ráno odjet autem ze svého bydliště. „Zjistilo se, že pohřešovaný v osm hodin ráno odstavil svůj vůz u hydrocentrály v Považském Podhradí, odkud odešel,“ uvedla policie na svém Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragickou smrt režiséra Lukáše sledoval šestiletý syn. Hvězdy posílají vzkazy a snaží se pomoc

Do pátrání se podle Zoznam.sk měl zapojit široký tým dobrovolníků, kteří prohledávali rozsáhlé území v Považské Bystrici, kde se měl Milan s největší pravděpodobností nacházet. „Využitím speciální techniky, jako například dronů s termokamerami, jsme mohli efektivně prohledat poměrně velké území, včetně těžko dostupných míst. Naši pátrači, spolu se členy dobrovolných hasičů, policií a dalšími dobrovolníky, důkladně prohledali trasy a lesnaté úseky, na kterých byl Milan zvyklý běhat,“ popsal Pohotovostní pátrací tým.

I přes veškerou snahu se muže nedařilo několik dní nalézt. Až ve středu ho při pátrací akci našli bez známek života příslušníci říčního oddělení.

Milan byl trenérem ve Spartan Training Group Žilina, klub o jeho smrti informoval na svém Facebooku: „S lítostí a smutkem vám všem sdělujeme, že naší běžeckou a sportovní rodinu navždy opustil úžasný člověk, skvělý přítel, manžel, otec, Spartan tělem i duší, trenér Milan.“

S ľútosťou a smútkom Vám všetkým oznamujeme, že nás z našej bežeckej a športovej rodiny navždy opustil úžasný človek,...

Posted by Spartan Training Group Žilina on Wednesday, August 30, 2023

„Milane, děkujeme ti, že jsme mohli být součástí tvého života, děkujeme za všechny společné zážitky, na které určitě nikdy nezapomeneme. Odpočívej v klidu, kamaráde, nikdy na tebe nezapomeneme a navždy zůstaneš v našich srdcích,“ dodali.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Seniora srazili na eskalátorech a obrali ho o důchod. S lupem se daleko nedostali

Tagy:
smrt Slovensko krimi sportovec běžec pohřešovaný muž Považská Bystrica Policia Slovenskej republiky Pátrací tým