Tragický požár nemocnice u Říma: Zemřeli čtyři lidé, dalších 200 včetně dětí museli evakuovat

Rozsáhlý požár nemocnice v italském městě Tivoli si vyžádal mrtvé

Při rozsáhlém požáru nemocnice nedaleko Říma zemřeli čtyři lidé

Při rozsáhlém požáru nemocnice nedaleko Říma v noci na sobotu zemřeli čtyři lidé mezi 76 a 86 lety. Na 200 lidí, včetně těhotné ženy, dětí a novorozenců, hasiči evakuovali a sanitky je převezly do jiných nemocnic. Plameny se podařilo uhasit nad ránem, budova je podle zasahujících hasičů zcela zničená, uvedl deník La Repubblica.

Podle prvních zjištění požár vypukl kolem 22:30 ve druhém patře nemocnice ve městě Tivoli v místech, kde byl skladován odpad. Plameny se rychle rozšířily a zasáhly oddělení urgentního příjmu a jednotku intenzivní péče. Ve vyšších patrech nehořelo, ale hustý kouř se šířil i tam, takže celá budova musela být evakuována.

Tři pacienti nemocnice zemřeli kvůli požáru, u jednoho z nich se prověřuje, zda neskonal těsně před jeho propuknutím. Evakuovaní, jejichž stav byl nejvážnější, byli převezeni do jiných nemocnic. Ti, jejichž stav to umožňoval, byli přepraveni do nedaleké tělocvičny, kde bylo zřízeno 150 provizorních lůžek. Pacienti před požárem leželi také na transfúzním oddělení, takže hasiči zachraňovali i krevní vaky. Dým zasáhl též jednotku intenzivní poporodní péče, odkud bylo evakuováno několik novorozenců.

ČTĚTE TAKÉ: Škody za miliony a šokující obvinění. Byt v Adamově úmyslně zapálilo dítě, tvrdí nájemníci

Prokurátor v Tivoli Francesco Menditto oznámil, že zahájil vyšetřování pro podezření z vícenásobného zabití a založení požáru z nedbalosti, uvedla agentura ANSA. Státní zastupitelství uzavřelo některé prostory nemocnice kvůli vyšetřování a nařídilo pitvy tří obětí.

„Z nemocnice v Tivoli bylo evakuováno 192 lidí, z toho kromě zdravotnického personálu bylo 174 pacientů. K žádnému vážnému zranění nedošlo. Evakuovány byly děti všech věkových kategorií, včetně tří novorozenců,“ uvedl starosta Tivoli Giuseppe Proietti. Soustrast pozůstalým už vyjádřila premiérka Giorgia Meloniová nebo ministr zdravotnictví Orazio Schillaci, který hovořil o „hrozné tragédii“, píše ANSA.

Tagy: