Tragický závěr manželské hádky v Novém Boru: Muž měl usmrtit svou partnerku, je již v cele

Násilný trestný čin vyšetřuje policie v Novém Boru na Českolipsku. Po hádce tam měl v pátek dopoledne muž zabít svoji partnerku. Podezřelého ze spáchání činu už policisté zadrželi a umístili do policejní cely, uvedla krajská policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

„Dnes dopoledne v deset hodin jsme přijali oznámení o úmrtí ženy v Novém Boru. Na základě prvotního šetření věc vyšetřujeme jako násilný trestný čin, ke kterému došlo po hádce mezi partnery. Aktuálně na místě činu probíhají úkony trestního řízení. S ohledem na tuto skutečnost nebudeme v tuto chvíli k této tragické události poskytovat další detailnější informace,“ doplnila mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Sebevražedná SMS a směr Praha. Náměstek kriminalistů popsal práci policie minutu po minutě

Policie upozornila, že se není čeho bát, a potvrdila, že údajného pachatele dopadla. V obchodních centrech a místech, kde se vyskytuje více lidí, jsou sice v pátek zesílené policejní hlídky, ty ale souvisejí s preventivním opatřením, které je reakcí na útok střelce ve čtvrtek odpoledne na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FFUK).

„Jde o preventivní opatření v rámci výkonu služby. Zaměřujeme se na místa, budovy, obchodní centra a školy, kde je předpoklad většího počtu osob. Někteří policisté mají i dlouhé zbraně, je to opravdu v rámci prevence, není to proto, že bychom měli nějaké informace, že by se mělo někde něco stát,“ zdůraznila Sochorová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dramatické video ze zásahu uvnitř školy: Střelec se zabil sám, potvrdila policie

Tagy: