Chybělo pár dní a zabránili jsme tragédii. Policie spojuje vraha ze školy s Klánovicemi

Na Filozofické fakultě v Praze se střílelo.

Policie zveřejnila video ze zásahu

Chybělo nám bohužel pár dní, abychom předešli tragické události. V souvislosti s masakrem na pražské filozofické fakultě, při němž mladý muž zavraždil 14 lidí, to na páteční tiskové konferenci potvrdili čeští kriminalisté. Střelec byl jedním z podezřelých ve vraždě muže a dítěte v Klánovicích.

„Náš podezřelý bydlel ve Středočeském kraji a chybělo nám bohužel pár dní, abychom předešli tragické události, která se stala ve čtvrtek,“ řekl vedoucí 1. oddělení obecné kriminality Aleš Strach. Podle policie byl střelec jedním z podezřelých ve vraždě muže a dítěte v Klánovicích.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Policie zná totožnost všech 14 obětí střelby v Praze. Mezi zemřelými nejsou cizinci

„Indicie naprosto směřují k totožnému pachateli dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese,“ potvrdil nyní ředitel pražské policie Petr Matějček. Oběťmi jsou v tomto případě dvaatřicetiletý muž a jeho dvouměsíční dcera. Policie bude v Klánovickém lese nadále udržovat opatření, dokud nedostane definitivní informaci o tom, že se jednalo o téhož pachatele. Čeká se na výsledky balistických testů.

Šéf pražské mordparty Aleš Strach míní, že pravděpodobný vrah neměl k činům jeden konkrétní důvod. Předpokládá kombinaci více motivů. Rovněž dodal, že je o propojení incidentů v centru Prahy a v Klánovicích přesvědčen.

Tagy: