Rozjetý vlak na přejezdu u Znojma smetl traktor. Jako zázrakem se nikdo nezranil

Traktorista na Znojemsku vjel přímo pod rozjetý vlak.

Traktorista na Znojemsku vjel přímo pod rozjetý vlak

Traktorista na Znojemsku ve čtvrtek dopoledne vjel přímo pod rozjetý vlak, i když svítila červená. Na policejním webu o nehodě informoval mluvčí David Chaloupka. Událost se obešla bez zranění. Ve vlaku nebyli žádní cestující. Ani strojvůdce, který před nárazem podle policie intenzivně brzdil, není zraněný. Děsivou nehodu zachytila bezpečnostní kamera.

Nehoda se stala v prostoru železničního přejezdu na trati mezi Moravským Krumlovem a Bohuticemi. Řidič traktoru vjel do kolejí i přes červenou na zabezpečovacím zařízení. „Celkem očekávaně se v tu dobu k přejezdu blížil i vlak. S velkým štěstím se šoférovi podařilo přejezd před nehodou překonat alespoň s traktorem, ke střetu tak došlo jen s vlekem, který měl za traktorem připojený,“ uvedl policejní mluvčí.

Mluvčí upozornil, že střet vozu s vlakem končí zpravidla tragicky. Zveřejněná nehoda je tak svými následky podle něj opravdu ojedinělá. „Při vjíždění do kolejí je na místě zvýšená obezřetnost. V zájmu zachování vlastního zdraví se vždy vyplatí rozhlédnout, jestli se neblíží vlak,“ upozornil mluvčí.

Tagy: