Třemi miliony korun to nekončí: Nová výzva pro záchranu útulků v Česku

Má za sebou úspěšné akce jako Běhejme a pomáhejme útulkům nebo celorepublikovou sbírku Den zvířat, které se hojně účastnily i známé tváře, teď Petr Sokolík přišel s nápadem, jak celoročně pomáhat útulkům, které jsou v existenční krizi.

„Covidové období a zima jsou velkou pohromou pro útulky, které ztratily své příjmy a bojují o přežití. Veterinární péče o stará opuštěná zvířata je v těchto dnech mimořádně nákladná,“ popisuje Petr důvod, proč zorganizoval tuto výzvu. Na spolek Běhejme a pomáhejme útulkům se v tuto dobu obrací mnoho útulků a jejich podporovatelů s prosbou o pomoc. Spolek pomáhá organizacím již sedm let. Za tu dobu pomohl 132 útulkům částkou 3 703 000 Kč. Hlavní činností spolku jsou jednorázové charitativní akce Běh pro útulky a celorepubliková sbírka DEN ZVÍŘAT.

Den zvířat - společně to dokážeme

Všechna zvířata mají právo být šťastná. Proto je tu charitativní sbírka Den zvířat, která probíhá od 1. září 2020 a do 4. října 2020, kdy je Mezinárodní den všech zvířat. Jedná se o akci nejen pro psí a kočičí útulky, ale i pro zařízení, která pomáhají týraným koním nebo hospodářským zvířatům. Celý výtěžek sbírky bude po skončení akce rozdělen rovným dílem mezi 112 neziskových spolků z celé České republiky. Podpořte prosím sbírku na stránce www.denzvirat.cz a sledujte průběh celé sbírky na FB https://www.facebook.com/Behproutulky a na IG https://www.instagram.com/behproutulky. Budeme rádi za sdílení mezi přátelé, kterým nejsou zvířata lhostejná 🙏🐾

Posted by Běhejme a pomáhejme útulkům on Sunday, August 30, 2020

„Proto nás napadlo vymyslet výzvu, kde by lidé pravidelně přispívali a náš spolek peníze spravedlivě každý měsíc rozděloval, podle toho, který útulek/organizace je na tom momentálně špatně,“ vysvětluje. Petr proto chce požádat lidi o pravidelnou společnou pomoc po celý rok. Založil se transparentní účet 2601932726/2010 a karetní platební brána na Darujme.cz i na domovské stránce spolku kde si lidé mohou nastavit svůj měsíční příspěvek útulkům.

„Naším cílem je každý měsíc pomoct zvířatům v České republice právě tam, kde pomoc bude nejvíce potřeba. Díky pravidelné pomoci pomůžeme útulkům z nejhoršího a nenecháme je padnout.“

Přidáte se i vy?

Tagy: