Zavraždila rodiče, s jejich mrtvolami pak roky žila v domě. Britský soud uzavřel otřesný případ

Soud ve Velké Británii v pátek uzavřel otřesný případ vraždy. Šestatřicetiletá Virginia McCulloughová zabila své rodiče. S mrtvými těly pak další čtyři roky žila v rodinném domě v Essexu. Žena se k činu přiznala. Soudce jí vyměřil doživotní trest, informují britská média.

McCulloughová zavraždila své rodiče v červnu roku 2019. Sedmdesátiletého otce Johna otrávila léky, o rok starší matku Lois pak ubodala. S jejich mrtvolami pak žila v domě několik let. Otci dokonce postavila provizorní hrobku, kterou později soud popsal jako „podomácku vyrobené mauzoleum“. Sousedům tvrdila, že se manželé odstěhovali pryč. Těla zavražděných policie objevila až loni poté, co jejich praktický lékař upozornil na jejich dlouhodobou absenci.

ČTĚTE TAKÉ: Zvrácený sexuální svět doktora Čuněte. Znásilňoval asistentky, točil erotiku na ambasádě

Vražedkyně s policií od začátku spolupracovala. Ukázala jim, kde se nachází těla i vražedná zbraň a popsala, jak oba rodiče připravila o život. „Věděla jsem, že to jednou přijde. Je správné, abych odpykala svůj trest,“ řekla podle Sky News policistům po svém zatčení.

Motivem hrůzného činu měly být peníze. Podle soudu si McCulloughová přišla asi na 150 tisíc liber (4,5 milionu korun). „Následující čtyři roky lhala rodinným příslušníkům, lékařům, finančním institucím i policii, utrácela peníze svých rodičů a jejich jménem nadělala velké dluhy,“ cituje BBC žalobkyni Nicolu Riceovou.

Soudce Justice Johnson nakonec McCulloughové udělil doživotní trest, ze kterého si musí odpykat nejméně 36 let, než si bude moct zažádat o možnost podmínečného propuštění. „Víc jste se starala o peníze než o lidskost. Vaši rodiče si zasloužili cítit se doma bezpečně,“ uvedl soudce ve své řeči.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pentagram a tělo zaházené v listí. Mladý vrah 13letého školáka chce znovuotevření případu

Tagy: