Tři hvězdy karlovarského festivalu Depp, Caine a Hawke. Co jste o nich možná nevěděli?

Jednou z hvězd MFF v Karlových Varech je Michael Caine.

Na letošní filmový festival v Karlových Varech dorazily nebo dorazí tři velké herecké hvězdy – Michael Caine, Ethan Hawke a Johnny Depp. Co jste o nich možná nevěděli?

Michael Caine

Britský elegán Michal Caine vystřídal před kamerou snad všechny role. Byl homosexuálem, vrahem, šílencem, cizoložníkem, svůdcem nebo neohroženým hrdinou. Na kontě má dva filmové Oscary a tři Zlaté glóby.

Hollywood si ho všiml až kolem třicítky. Ovšem ne vždy měl štěstí na role v trhácích. Neúspěch tehdy léčil alkoholem. Naštěstí mu do života vstoupila láska, která zabránila, aby svůj talent zabíjel s lahví v ruce.

Možná vás překvapí, že tento milovník dýmek a doutníků, kterého královna Alžběta II. povýšila do šlechtického stavu, vystupuje pod uměleckým jménem. Narodil se jako Maurice Micklewhite.

Herectví chtěl pověsit na hřebík už před 20 lety, ale naštěstí se tak nestalo. Jedna z posledních rolí je fiktivní postava Lorda Borše, které se zhostil v historickém filmu Petr Jákla Jan Žižka.

Ethan Hawke

Osmaosmdesátiletého umělce vystřídá v Karlových Varech americký herec, režisér a spisovatel Ethan Hawke. Ten byl na Oscara nominovaný čtyřikrát – dvakrát za herecké výkony a dvakrát za scénář.

S herectvím začal už ve 12 letech. Kreativní múza ale byla postupem let silnější, a tak se začal objevovat i za kamerou. Kromě toho má i hudební vlohy.

Herec je prý velkým fanouškem Hvězdných válek a aktivistou za práva gayů a leseb. Zároveň se označuje za feministu, protože nesouhlasí, aby filmový průmysl byl vyloženě v mužské režii.

Jeho první manželkou byla Uma Thurman se kterou má dvě děti a možná to byla právě tato holllywoodská hvězda, která mu doporučila festival ve Varech. V roce 2017 totiž byla hvězdných tahákem ve Varech právě ona.

Johnny Depp

A trojici slavných jmen uzavírá Johnny Depp, o kterém se v posledních letech hodně píše. Může za to bouřlivý vztah s manželkou Ember Heard a především jejich soudní tahanice.

Známý pirát z Karibiku chtěl být původně rockovou hvězdou. Sen se mu splnil, protože má vlastní kapelu, která si říká Holllywood Vampires. K herectví se dostal díky kolegovi Nicolasi Cagovi, který mu dohodil prvního agenta.

Johnny Depp byl celkem třikrát nominován na Oscara, sošky se ale zatím nedočkal. V roce 2012 byl vyhlášený nejlépe placeným hercem světa a bodoval také v anketách o nejvíce sexy muže planety.

Pokud je prý někde ubytovaný a potřebuje být inkognito, vystupuje pod přezdívkou Mr. Stench, což v překladu znamená pan Smraďoch. Herec je velkým fanouškem do tetování, tak třeba si z návštěvy z Varů odveze i památku na těle.

Tagy: