Bilance nehody v Praze: Tři zdemolovaná auta a proražený betonový plot u domu

Auto skončilo v baráku

Tři zdemolovaná auta a proražený betonový plot u rodinného domu. To je výsledek páteční ranní nehody v pražské Novodvorské ulici. Za srážku může podle policistů řidič náklaďáku. Najel na obrubník a prorazil si pneumatiky. V tu chvíli ztratil kontrolu nad řízením a kolos už nedokázal ukočírovat.

Majitele rodinného domu vzbudila hlasitá rána. Krátce po sedmé hodině se na jejich zahradu přiřítilo nákladní auto. Na místo ihned vyrazili hasiči i policisté. „Řidič nákladního vozidla při průjezdu Novodvorskou ulicí najel na obrubník. Prorazil si pneumatiky,“ řekl k nehodě policejní mluvčí Jan Rybanský.

Náklaďák se tak stal neovladatelným a šofér už nejspíš neměl šanci nárazu zabránit. Nechal za sebou obrovskou spoušť. Nejenom, že cestou přímo do zdi rodinného domu rozbořil betonový plot, ale poničil ještě dvě zaparkovaná auta. Silný náraz je úplně zdemoloval. „Velitel zásahu zjistil, že došlo i k poškození elektrického rozvaděče, proto na místo povolal elektrikárenskou pohotovost. My jsme proto nehodu zajistili proti vzniku požáru,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Test na alkohol i drogy negativní

Bylo velké štěstí, že v zaparkovaných autech v okamžiku nárazu nikdo neseděl. Nehoda mohla skončit mnohem hůř. Nakonec vyvázl s lehkým zraněním pouze řidič náklaďáku. Toho přímo u jeho havarovaného vozu ošetřili záchranáři. Policisté na místě dali řidiči dýchnout.

Test na alkohol i na drogy ukázal negativní výsledek. „Okolnosti dopravní nehody v tuto chvíli zjišťují policisté z oddělení dopravních nehod,“ dodal Rybanský. Už teď je jasné, že škody budou vysoké.

V pátek to nebyla jediná vážnější nehoda. Po poledni vyjížděly záchranné složky do ulice Ústecká v Dolních Chabrech k nehodě dvou osobních aut. Hasiči museli vyprostit zaklíněného muže, kterého předali záchranářům a ti ho odvezli do nemocnice. Proč se auta střetla, to teď šetří policisté.

Tagy: