„Lovci pedofilů“ si počkali na policistu-predátora a zbili ho. Odborníci před postupem varují

Policie ČR (Ilustrační snímek)

Samozvanci loví predátory

Místo 14leté dívky na postaršího muže na schůzce v lesíku čekala partička samozvaných „lovců pedofilů“. Oklamaného chlípníka zkopali a vláčeli lesem. Následně zjistili, že sexuální predátor je povoláním policista z jižní Moravy. I přes zdánlivě šlechetné úmysly odborníci před samozvanými mstiteli varují.

Na pedofilního policistu z jižní Moravy se již zaměřila i Generální inspekce bezpečnostních sborů. „Mohu potvrdit, že se tímto případem zabýváme,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí GIBS Ivana Nguyenová. „Služební funkcionář bezprostředně po poskytnutí informací z Generální inspekce bezpečnostních sborů zprostil policistu výkonu služby,“ potvrdil policejní mluvčí Pavel Šváb.

ČTĚTE DÁLE: Opilý řidič srazil matku s dcerou na Sokolovsku. Žena zemřela, lidé na pohřbu neskrývali zlobu

Lovci pedofilů se rekrutují z různých zemí napříč Evropou. Na svých sociálních sítích průběžně zveřejňují desítky videí z fiktivních schůzek, kam se jim podařilo přes falešné profily pubertálních dívek nalákat pedofily. V dalších částech je posléze vidět, jak chlípníky dokopávají maskovaní muži. Několik takových akcí se samozvaným lovcům povedlo realizovat i v České republice.

Odborníci i policisté důrazně před podobnými iniciativami varují. Brát zákon takovýmto způsobem do svých rukou může skončit trestním stíháním. „Oni se cítí jako lovci, co loví škodnou,“ přiblížil myšlenkové pochody samozvaných strážců mravnosti psycholog Jiří Brančík. „V podstatě berou zákon do svých rukou, což je velmi nebezpečné. V žádných oblastech lidského soužití by se nemělo dít, aby kdokoliv bral zákon do svých rukou. To je věc policie,“ konstatoval Brančík.

Podle informací CNN Prima NEWS již několik samozvaných lovců pedofilů policisté stíhají. Další podobné gangy, i díky informacím od Europolu, má česká policie v hledáčku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Soud poslal do vazby primátora Hrabáče. Eskorta ho odvezla bez nasazených pout

Tagy: