Triumf pro legendu. Djokovič po tenisové bitvě s Alcarazem získává olympijské zlato

Srbský tenista Novak Djokovič je olympijským vítězem. Ve finálovém duelu i přes tvrdý odpor Španěla Carlose Alcaraze nakonec vybojoval zlato ve dvou setech shodně 7:6 a 7:6. Pro 37letého Srba jde o jeden z vrcholů jeho už tak bohaté kariéry. I když má plno grandslamových titulů, na olympiádě získal zatím pouze bronz z roku 2008.

Vítězství Djokoviče se vůbec nerodilo snadno. S Alcarazem svedl vyrovnaný duel, v obou setech se šlo až do tiebreaku. V těch byl úspěšnější slavný Srb.

ČTĚTE TAKÉ: Vztah Siniakové s Macháčem? Top secret, jsme profíci, tak jsme se rozešli, smáli se po finále

Ten tak mladému Španělovi oplatil porážku z nedávného finále Wimbledonu. Jen před pár týdny vyprovodil Alcaraz legendárního Srba z kurtu v poměru 6:2, 6:2 a 7:6.

Nyní se radoval veterán Djokovič. Navzdory kariéře plné úspěchů získává teprve druhý cenný kov z olympijských her a navíc první nejcennější. Kromě nynějšího zlata má ve sbírce ještě bronz z olympiády v čínském Pekingu z roku 2008.

Djokovič na své cestě za olympijským zlatem v Paříži společně s finálovým rivalem porazil šest soupeřů, a to včetně dalšího legendárního tenisty Rafaela Nadala, krajana Španěla Alcaraze.

Srbský tenista triumfem na olympijských hrách zkompletoval Golden Slam, a to jako pátý hráč historie. V praxi to znamená ovládnout nejen finále pod pěti kruhy, ale také vyhrát všechny čtyři grandslamové tituly. Kromě něj se to podařilo pouze zmíněnému Nadalovi, Američanovi Andremu Agassimu a Steffi Grafové z Německa s Američankou Serenou Williamsovou.

PODÍVEJTE SE: Djokovič se stal nejstarší tenisovou jedničkou v historii

Tagy:
Olympijské hry tenis zlatá medaile sport Novak Djoković sportovní událost Letní olympijské hry 2024 Carlos Alcaraz sportovní disciplína