Bezdomovci pojali charitu po svém. V kontejneru na darované oblečení se doslova zahrabali

Z kontejneru charity si udělalo příbytek několik bezdomovců. Dostali se dovnitř rozbitím zámku a zabydleli se v hromadě textilu. Chybějící zábrana na dveřích a občasné zvuky zevnitř byly podezřelé jednomu z pracovníků dobročinné organizace. Strážníci trojici následně nasměrovali do pardubického centra a noclehárny.

Co se to ozývá z útrob kontejneru, který slouží výhradně na odložený textil, se jal zjistit v Pardubicích pracovník charity. Na dveřích totiž chyběl patřičný zámek, proto přijeli okolnosti prověřit strážníci. Uvnitř našli nezvané nájemníky. Kontejner na oblečení Oblastní charity připomínající domeček zaujal trojici bezdomovců. Ti se v jeho útrobách už už chystali ke spánku.

„Strážníci po příjezdu zaťukali na kontejner na textil. Po otevření dveří zjistili, že uvnitř je trojice osob, které na tomto místě nečekáte. Venku je chladno a osoby bez domova vyhledávají místa, kde by v suchu přečkaly noc. I přesto, že denní centra i noclehárny stále nabízí své služby, tak se najde řada osob, které jedou na vlastní pěst,“ řekla mluvčí strážníků Lucie Klementová.

Kolik nocí v improvizovaném bytečku strávili, obyvatelé neprozradili. Nahromaděné oblečení jim posloužilo jako podloží i přikrývky zároveň. Do oblečení se doslova zahrabali. Z pochopitelných důvodů ale museli před strážníky kontejner opustit. Hlídka jim doporučila vyhledat noclehárnu, kterou Pardubice nabízí.

Tagy: