Trojice distribuovala drogy na Žďársku. Hrozí jí až 10 let vězení

Žďárským kriminalistům se podařilo objasnit hned několik případů nelegálního prodeje drog, kterého se zejména na Žďársku dopouštěli tři muži ve věku 28, 31 a 32 let. Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili marihuanu, pervitin a prostředky sloužící k výrobě omamných látek. Postupně zadrželi všechny tři muže a policejní komisař zahájil jejich trestní stíhání. Všichni tři provinilci za sebou mají trestní minulost.

Osmadvacetiletý muž byl obviněný z toho, že si na různých místech v republice opatřoval pervitin a marihuanu a dále je na území celé Vysočiny prodával nebo poskytoval jako protislužbu. Téměř 70 gramů pervitinu policisté u muže zajistili při jeho zadržení. Ten byl v minulosti dvakrát soudně trestán, a to pro majetkovou trestnou činnost a naposledy začátkem letošního roku v souvislosti s drogovou trestnou činností.

Další muž pervitin a marihuanu prodával zejména na Žďársku. Za období od loňského jara drogy prodal nebo poskytl zdarma ve více jak 150 případech. Také on byl již v minulosti v souvislosti s drogovou kriminalitou soudně trestaný. Naposledy od soudu odešel s podmíněným trestem na konci roku 2018.

Trojici hrozí vězení

Jednatřicetiletý muž je obviněný z toho, že si zařídil na Žďársku pěstírnu konopí a marihuanu používal pro svoji potřebu a dále ji prodával i jiným uživatelům. Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili s pěstírnou 23 rostlin konopí a dále téměř 70 gramů sušených rostlin. Obviněný muž byl v minulosti trestaný třikrát, a to také v souvislosti s majetkovou trestnou činností, za což si odpykal podmíněný trest. V roce 2019 mu byl navíc uložen zákaz řízení.

„Osmadvacetiletý a dvaatřicetiletý muž byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. V případě jednatřicetiletého muže padlo obvinění ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let,“ uvedl vedoucí oddělení obecné kriminality Radek Uhlíř. Případ kriminalisté nadále vyšetřují.

Tagy:
drogy marihuana Vysočina odnětí svobody věznice kriminalita pěstírna Žďársko prodej drog metamfetamin domovní prohlídka okres Žďár nad Sázavou