Trumpův návrat on-line: Spustil nový web a plánuje vlastní sociální síť

Bývalý americký prezident Donald Trump se svou ženou Melanií spustil nový web 45office.com, prostřednictvím něhož chce informovat a vzdělávat veřejnost. Jeho prostřednictvím si můžete požádat i o osobní přání od bývalého prvního muže USA. Číslovka v názvu odkazuje na Trumpovo působení v úřadu (office) coby 45. prezidenta Spojených států. Během několika měsíců by měl Trump přijít rovněž s vlastní sociální sítí.

Donald Trump spustil svůj nový web poté, co ho zablokovaly největší platformy sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter či YouTube, kvůli lednovým výtržnostem v americkém Kapitolu.

„Office (kancelář či úřad, pozn. red.) Donalda J. Trumpa je zavázána zachovávat velkolepý odkaz jeho administrativy a současně prosazovat agenturu America First (Amerika na prvním místě, pozn. red.),“ píše se na úvodní stránce nového webu 45office.com.

„Prostřednictvím občanské angažovanosti a veřejného aktivismu se Office Donalda J. Trumpa bude snažit informovat, vzdělávat a inspirovat Američany ve všech oblastech života, abychom vybudovali skutečně skvělou americkou budoucnost. Prostřednictvím této úřadovny prezident Trump zůstane neúnavným bojovníkem za těžce pracující muže a ženy naší skvělé země – a za jejich právo žít v bezpečí, důstojnosti, prosperitě a míru.“

Trump založil historické hnutí

Na webové stránce jsou mimo jiné uvedeny životopisy bývalého prezidentského páru a zájemci si dokonce mohou požádat o personalizované přání od Trumpa. „Donald J. Trump založil zcela výjimečné politické hnutí v historii, sesadil politické dynastie, porazil washingtonský establishment a stal se prvním skutečným outsiderem, který byl zvolen prezidentem Spojených států,“ píše se mimo jiné na webu.

„Prezident Trump ví, že dokud zůstaneme věrní svým občanům, naší zemi a našemu Bohu, pak nejlepší dny Ameriky ještě přijdou,“ končí Trumpův životopis.

Donald Trump po lednových výtržnostech v americkém Kapitolu a jeho zákazu ze strany prakticky všech nejznámějších sociálních sítích byl aktivní on-line pouze sporadicky.

Nový web může být předvojem toho, co Trump teprve chystá. Podle jeho dlouholetého poradce a mluvčího z prezidentské kampaně v roce 2020 Jasona Millera se během dvou až tří měsíců Trump vrátí na sociální sítě se svou vlastní platformou. Ta má přitáhnout „desítky milionů“ nových uživatelů a „kompletně předefinovat hru“, uvedl podle webu CNN Miller.

Tagy: