Turista v Rusku nepřežil pád obrovského rampouchu. Další zraněné vyprostili záchranáři

Po pádu masy ledu ze zmrzlého vodopádu zemřel v Rusku ve čtvrtek jeden turista, další zůstali uvězněni pod obrovskými rampouchy, některé museli vyprostit až záchranáři. K incidentu došlo nedaleko města Viljučinsk na pobřeží Tichého oceánu. Kusy ledu o délce více než čtyřiceti metrů původně zasypaly sedmičlennou skupinku i s průvodcem.

„Jedna osoba zemřela, další byla vytažena a snesena z vodopádu. Čtyři lidé zůstali pod ledem,“ uvedlo v tiskovém prohlášení tamní ministerstvo pro mimořádné události. O nehodě, ke které okamžitě letělo několik vrtulníků, informoval web Daily Mail. Na místo dorazily také desítky zdravotníků a vyšetřovatel.

Dítě vyprostili kolemjdoucí

Pád čtyřiceticentimetrového kusu ledu přežilo sedm z osmi účastníků turistické skupinky. Muž a žena se z pod ulomeného rampouchu dostali rychle pomocí záchranářů. Jako první byl ale vyproštěn 12letý chlapec, kterému pomohli kolemjdoucí. Ministerstvo potvrdilo, že všichni tři byli odvezeni do nejbližší nemocnice. Další čtyři lidé přežili incident bez vážnějších zranění.

Viljučinskij vodopád se nachází na severozápadním svahu stejnojmenné sopky. Díky své délce a dlouhým rampouchům je jednou z nejvyhledávanějších turistických atrakcích v Kamčatském kraji. Regionu a poloostrovu Kamčatka se na ruském Dálném východě někdy říká také Země ohně a ledu.

Tagy: