Oslavil narozeniny, pár hodin nato zemřel. Odešla hvězda Dallasu Geoffrey Scott

Chlapák z reklamy na Old Spice nebo tvář cigaret Marlboro, seriálový herec známý rolemi z oblíbených seriálu Dallas nebo Dynastie – to byl Geoffrey Scott, který zemřel ve věku 79 let. Dlouho bojoval s Parkinsonovou nemocí.

Smutnou zprávu přinesla zahraniční média. Geoffrey Scott skonal krátce po půnoci 23. února, jen několik hodin poté, co oslavil své 79. narozeniny. Podle jeho manželky Cheri Catherine zemřel na následky Parkinsonovy nemoci.

Scott se narodil roku 1942 v Kalifornii a vyrůstal v blízkosti domů filmových hvězd. Kromě herce byl i vášnivým lyžařem, a tak poslední desetiletí svého života trávil v Coloradu po boku manželky, kterou si vzal v roce 1993. Měli spolu dva syny, Christophera a Matthewa.

Scott se do paměti televizních diváků zapsal řadou významných seriálových rolí. Neměl zrovna hollywoodskou kariéru, ale stal se ikonou reklam a mýdlových oper. Na kontě má více než sto spotů na cigarety i pánské kolínské. Především ale hrál v kultovních seriálech osmdesátých let, jako je Dallas, Kojak, Dynastie, Pobřežní hlídka nebo To je vražda, napsala.

Přestože byl převážně seriálovým hercem, objevil se i ve filmech – například ve snímcích Příští ráno, Pod křišťálovým jezerem nebo Hulk. Kariéru mu ale nastartovaly telenovely General Hospital a Dark Shadows ze šedesátých let.

Tagy: