Tvrdit, že bylo na Václaváku několik tisíc lidí? Selhání aktivistických médií, říká Balšínek

Protivládní demonstrace Jindřicha Rajchla na Václavském náměstí, 16. 9. 2023

K VĚCI 18.9.2023

Sobotní protivládní demonstrace se evidentně zúčastnilo několik desítek tisíc lidí. V pořadu K věci na CNN Prima NEWS to uvedl šéfredaktor týdeníku Echo Dalibor Balšínek. Zpochybňování počtu demonstrantů jim podle něj dává argument, že jsou odstrkováni a nikdo je nebere vážně.

„Tvrdit, že na Václavském náměstí bylo několik tisíc lidí, je zřejmě nepravdivé tvrzení, to vidí každý, kdo se podívá na fotografie,“ nechal se v pořadu K věci na CNN Prima NEWS slyšet Balšínek. Podle něj se jedná o selhání mainstreamových médií, která se chovají trochu aktivisticky a odmítají vnímat skutečnost.

ČTĚTE TAKÉ: OBRAZEM: Rajchl jako Orbán či Rusové varující před Putinem. Jak se v Praze demonstrovalo

„Zbytečně se těmi pochybnostmi nebo nejasnými zprávami o tom, kolik bylo na Václavském náměstí lidí, dává opět argument těm lidem, kteří tam byli, že je nikdo nebere vážně, že jsou odstrkováni a označováni jako dezoláti,“ vysvětloval šéfredaktor.

Přitom na demonstraci nedošlo prakticky k žádnému incidentu, což je podle Balšínka významná zpráva. Až na člověka v tričku se symbolem vagnerovců. „Myslím si, že i v zájmu důvěryhodnosti nejen policie, ale i médií je referovat o těchto demonstracích fakticky správně a nedopouštět se zkreslení, když každý vidí, že tam nebylo pár tisíc lidí, ale že to náměstí bylo zaplněné až po Vodičkovou ulici,“ doplnil.

Na Václavském náměstí se v sobotu 16. září sešli odpůrci vlády, které svolala neparlamentní strana PRO v čele s Jindřichem Rajchlem. Ten se ve své řeči pustil do Fialova kabinetu, jeho podpory Ukrajiny i válečných uprchlíků. Mnoho z protestujících se vybavilo protivládními či protiukrajinskými hesly.

PODÍVEJTE SE: V Praze se opět demonstrovalo proti vládě

Tagy: