Tyran a arcipizda z KGB. Ruskému cenzurnímu úřadu unikl seznam zakázaných urážek Putina

Blbec, kretén nebo šmejd. S těmito hanlivými výrazy někteří Rusové spojují prezidenta Vladimira Putina na internetu. Vyplývá to ze čtyřstránkového seznamu vulgarit a posměšků, který se podařilo získat běloruské hackerské skupině Kyberpartyzáni. Dokument dal dohromady ruský cenzurní úřad Roskomnadzor, obsahuje přes 700 slov a nyní ho zveřejnil nezávislý web Mediazona.

Čtyřstránkový seznam obsahující hanlivé, vulgární nebo dvojsmyslné výrazy nazvaný „Klíčová slova – urážky“ objevili běloruští hackeři mezi interní dokumentací cenzurního úřadu. Vyplývá z něj, že Roskomnadzor provádí systematický monitoring sociálních sítí a v příspěvcích a komentářích pátrá po urážkách na adresu ruského prezidenta.

ČTĚTE TAKÉ: Štědrá odměna za pomoc Ukrajině. Česko dostane od USA miliardy korun na modernizaci armády

Vznik seznamu datují redaktoři Mediazony na 14. září 2022. Na jeho tvorbě se ovšem pracovníci úřadu zřejmě podíleli neméně rok. Z pohledu Roskomnadzoru nesmějí být vybraná slova spojována se jménem šéfa Kremlu ani jeho fotografiemi.

Jako příklad nepřípustných vyjádření úřad uvádí citáty: „Putin je hajzl a špinavá dě*ka. Rezignuj, kre*éne. Putin je fenomenální dě*ka. Putin je zm*d a jeho kumpáni s*áči. Všichni patří před soud a zaslouží si strašlivý trest. Ale já sám s tím nic neudělám.“

V dokumentu se mimo jiné uvádí, že prezidentovo jméno by nemělo být zmiňováno ani ve spojitosti s pedofilií. Neměl by být označován za „zvrhlíka“ či „milovníka dětí“. V seznamu jsou jako klíčová slova uvedena: pedofilie, perverze, pedofil, parafilie, pedobear, perverzák, úchylák, násilník a také zm*d.

Putin by neměl být spojován ani s pohlavním stykem – sex, porno, tyran, znásilnil, buze*ant, vagína a penis. Z nějakého důvodu byla do této kategorie zařazena také slova volby, lhůta a mítinky.

Kromě zjevně krotkých nadávek typu omezenec, blbec, šmejd, cvok, plešoun nebo čert jsou vedena také slova jako KGB, car, sankce nebo korupce.

Zprávy o Putinově zdraví

Nejrozsáhlejší část ovšem tvoří slova mnohem tvrdšího rázu – zkur*ysyn, chuj, s*áč, ču*ka, ku*va, hovado, svi*ě, verbež, vyvrhel, ko*ot, ho*no, hovňucha, hovnožrout, hovnosaj, pizda, pizdec, pizďucha, pizďuch, pizdit, spizdit (ve smyslu ukrást), rozpizdit, zpizděný, vypizděný, pizdovatý či dokonce arcipizda. Nechybí ani slova jako j*bat, vyj*bat, oj*bat, proj*bat či doj*banec a tak dále.

Web Mediazona podotýká, že Roskomnadzor pečlivě monitoruje nejen urážlivé komentáře, ale také veškeré zmínky o prezidentově zdravotním stavu. Mezi dokumenty, které hackeři zveřejnili, je několik desítek excelových tabulek s názvem „Kritický zdravotní stav ruského prezidenta Vladimira Putina“, v nichž Roskomnadzor od konce dubna 2022 denně zaznamenává zmínky o údajných prezidentových nemocech, které nalezne na sociálních sítích.

Tagy: