Týrání chlapečka ve Vrchlabí vyvrcholilo zbitím do bezvědomí. Útočník má být narkoman

Hrůzný případ týrání tříletého dítěte ve Vrchlabí

Případ týraného tříletého chlapečka ve Vrchlabí otřásl sociálními sítěmi. Zvlášť když vyšlo najevo, že muž, který měl dítě zbít až do bezvědomí, má být narkoman, kterému ho matka nechala na hlídání. I ona se měla dopouštět týrání. Dvojice teď čeká ve vazbě na soud.

„Drogoval. I ona drogovala. Já bych si nikdy nedovolila dát své dítě nějakému feťákovi.“ Tak mluví sousedé v domě, kde žila devatenáctiletá matka s tříletým hochem. Z bytu se prý často ozýval rámus a křik. Vše vyvrcholilo minulé pondělí, kdy žena nechala chlapce hlídat známého a odjela.

„S dítětem tu bydlela sama. Jezdila do Hostinného do školy. On s ním (dítětem) šel ven a vytočil se. Prostě to nedal a zmlátil ho. Dítě přestalo dýchat,“ popsala sousedka.

Chlapec je z nejhoršího venku

Mužovo běsnění se údajně snažil krotit kamarád, který ho doprovázel. To už byl ale chlapec po několika ranách v bezvědomí. Rychlé pomoci se mu dostalo od leteckých záchranářů. Svědci také volali policii. „V době předávání ve fakultní nemocnici bylo dítě ve velmi vážném až kritickém stavu,“ uvedl mluvčí královéhradeckých záchranářů Ivo Novák.

Z nemocnice přišla dobrá zpráva. Chlapec má být z nejhoršího venku. Je mimo ohrožení života. Případ silně rezonuje mezi místními a na sociálních sítích. Lidé neustále pokládají na okna bytu plyšáky.

Oba obvinění jsou ve vazbě. Ženě hrozí až osm let vězení za týrání, muži až dvanáct let za těžké ublížení na zdraví. Sociální pracovníci nyní musí zajistit, aby se chlapec dostal do lepších rukou.

Tagy: