Hromadná nehoda u Brna. Srazil se kamion a dalších sedm aut, zranili se dva lidé

Nehoda kamionu, dodávky a pěti osobních aut ve čtvrtek krátce před 7:00 uzavřela dálnici D52.

Hromadná nehoda u Brna

Nehoda kamionu a sedmi osobních aut ve čtvrtek ráno asi na tři hodiny uzavřela dálnici D52 za Pohořelicemi na Brněnsku ve směru na Brno. Při nehodě se dva lidé zranili. Policie dopravu odkláněla přes sjezd 23 na Pohořelice a Židlochovice, poté se začalo jezdit jedním jízdním pruhem. Vyplývá to z informací mluvčích integrovaného záchranného systému.

Nehoda se stala krátce před 7:00 na 18. kilometru. Záchranáři na místo vyslali podle mluvčí Michaely Bothové lékařskou posádku a inspektora provozu. „Lehce zraněnou ženu jsme ošetřili a ponechali na místě, ošetřili jsme také muže, který utrpěl středně těžká zranění. Byl při vědomí a po ošetření jsme jej převezli k další péči do ivančické nemocnice,“ uvedla Bothová.

Policie na Twitteru kolem 10:00 uvedla, že provoz na komunikaci se podařilo obnovit jedním jízdním pruhem, odklon a uzavírka tímto končí. Policie upozornila, aby řidiči místem nehody projížděli plynule, ale opatrně a sníženou rychlostí.

U nehody zasahovali i hasiči, podle kterých bylo v místě nehody o jeden vůz méně. Mluvčí Jaroslav Mikoška uvedl, že na silnici bylo sklo a že unikly i nějaké provozní kapaliny.

Tagy: