U domu, kde bydlela Zagorová, se objevil záhadný dar. Poslední rozloučení budou dvě

Pietní místo u domu, kde bydlela zpěvačka Hana Zagorová

Poslední rozloučení se Zagorovou bude ve středu

Poslední rozloučení s Hanou Zagorovou budou hned dvě. V úterý pro rodinu a blízké, ve středu pak budou moci dát zpěvačce poslední sbohem fanoušci. Ti zatím vyjadřují soustrast na improvizovaném pietním místě, které vzniklo před domem, kde Zagorová žila.

Rozloučení s Hanou Zagorovou proběhne příští týden. Rodina a blízcí přátelé dají zpěvačce sbohem při soukromém obřadu v kostele, veřejnost v Divadle Kalich. Tam by měl mít v září premiéru muzikál Biograf láska s písničkami Hany Zagorové.

„Pro ty, kteří měli a mají Hanku rádi a chtějí se s ní přijít rozloučit osobně, budou mít příležitost ve středu 31. 8. 2022 v Divadle Kalich od 11:00 do 17:00 hodin. Hanka se do Kalichu ráda vracela a bude zde zanedlouho uveden muzikál z jejích písní Biograf láska,“ uvedl manžel Zagorové Štefan Margita.

Vedení divadla s Margitou komunikuje o přesné podobě rozloučení. Řešit bude také navýšení kapacit tak, aby se dostalo na všechny fanoušky, kteří se přijdou se Zagorovou rozloučit.

Pietní místo u domu

Už teď se mnozí příznivci devítinásobné slavice chodí rozloučit k jejímu domovu v pražském Podolí. Pietní místo se od pátku, kdy se objevila zpráva o jejím úmrtí, značně zvětšilo. Lidé zapalují svíčky, přinášejí květiny.

„Měla jsem ji strašně ráda, byla skoro můj ročník. Je nám to moc líto. Švagrová tady kousek bydlí, tak jsme si říkaly, že se půjdeme poklonit památce a vzpomenout si,“ svěřila se jedna z fanynek.

„Paní Zagorová byla moje oblíbená zpěvačka. Sledoval jsem ji už od roku 66, 67 a její písničky jsem měl rád. Včera to bylo moc smutné, někdy i slzy v očích,“ doplnil další příznivec.

Kromě květin a svíček neznámý fanoušek zavěsil na dveře domu i šaty s fotografií, kde je v nich Hana Zagorová vyobrazena, a vzkazem „Byla jsi celý můj život“.

Poslední chvíle svého života strávila Hana Zagorová v nemocničním pokoji, v Ústavu hematologie a krevní transfuze v pražské Všeobecné fakultní nemocnici. Zpěvačka prakticky celý život trpěla poruchou krvetvorby. Její stav se zhoršil, když v září 2020 onemocněla covidem s velmi těžkým průběhem. V nemocnici byla od té doby několikrát. Z posledního pobytu už se domů bohužel nevrátila.

Tagy:
smrt láska kino pohřeb záhada zpěvačka muzikál Podolí poslední rozloučení Hana Zagorová pietní místo Hudební divadlo Karlín Všeobecná fakultní nemocnice v Praze oděv Ústav hematologie a krevní transfuze Divadlo Kalich