Těžké chvíle Margity po smrti Zagorové. Poslal vzkaz fanouškům milované Hanky

Show Jana Krause 7.10. Hana Zagorová a Štefan Margita

Poslední rozloučení s Hanou Zagorovou proběhne ve středu

Operní pěvec a manžel zesnulé zpěvačky Hany Zagorové Štefan Margita podruhé promluvil po smrti své milované ženy. V sobotním vyjádření oznámil, že připravuje veřejné poslední rozloučení se Zagorovou. To se má uskutečnit již ve středu v Divadle Kalich. Margita zároveň děkuje za podporu lidí, která ho dle jeho slov v těchto těžkých chvílích drží nad vodou.

„Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří vyjádřili a vyjadřují soustrast s odchodem mé nejmilovanější manželky a vámi milované Hanky. Ani nedokáži vyjádřit slovy, jak moc mně vaše podpora v těchto těžkých chvílích pomáhá,“ vzkázal Margita prostřednictvím sociálních sítí těm, kteří mu po smrti Zagorové vyjádřili kondolence.

Známý operní pěvec a manžel právě zesnulé zpěvačky zároveň uveřejnil, že se se Zagorovou budou moci rozloučit nejen její nejbližší, ale i veřejnost. Poslední rozloučení plánuje na středu 31. srpna v prostorách Divadla Kalich. Lidé sem mohou přijít od 11 do 17 hodin.

„Hanka se do Kalichu ráda vracela a bude zde za nedlouho uveden muzikál z jejích písní Biograf láska,“ vysvětlil výběr místa Margita.

Na závěr svého vzkazu dodal, že jeho zesnulá manželka byla za podporu lidí vždy velmi ráda. „Hanka si vždy moc vážila vaší přízně a největší radost by jí udělalo, když si na ní vzpomenete při její písničce,“ dodal pěvec.

Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Za svoji kariéru nazpívala Hana Zagorová přibližně 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Už od druhé poloviny 60. let patřila k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka.

Tagy: