U Klášterce nad Ohří uhořel člověk. Cestou k nehodě havarovali i hasiči

Hořící auto

K tragické nehodě došlo u Klášterce nad Ohří

Při čelním střetu dvou osobních vozů v Klášterci nad Ohří na silnici 13 v sobotu odpoledne zemřel člověk. V autě zůstal zřejmě zaklíněn a uhořel, sdělila mluvčí policie Jana Slámová. Zranění utrpěli další čtyři lidé, mezi kterými má být i dítě. Cestou k nehodě navíc havarovali hasiči. Silnice první třídy je v místě nehody uzavřená, objízdná trasa vede z Perštejna přes Okounov, Oslovice a Kotvinu do Klášterce.

Tragická nehoda se stala na výjezdu z Klášterce kolem 13:30. „Jedno vozidlo jelo ve směru na Karlovy Vary, dostalo smyk a čelně se srazilo s protijedoucím vozidlem,“ uvedla Slámová. Podle ní jde o prvotní informace z místa nehody, její okolnosti a příčinu policisté zjišťují.

Mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník uvedl, že při nehodě těžké zranění utrpěli muž a dítě. „Oba jsme transportovali do ústeckého traumacentra. Žena s lehčím zraněním byla k vyloučení vážnějšího zranění odvezena do kadaňské nemocnice,“ řekl. Podle něj také ošetřili muže, který se zřejmě snažil pomáhat posádce z hořícího auta. Má popálené ruce.

Cestou k této nehodě havarovala i cisterna hasičů z jednotky v Klášterci. „Příslušníci jsou všichni v pořádku, jenom bude škoda na autě,“ podotkl operační důstojník hasičů. K předchozí nehodě byly podle něj neprodleně vyslané jiné dvě jednotky hasičů. Silnice má zůstat minimálně do 18:30 hodin uzavřená.

Tagy: