U letiště v Rokycanech spadlo bezmotorové letadlo na auto. Pilot havárii nepřežil

U letiště v Rokycanech spadlo bezmotorové letadlo na auto.

Pád bezmotorového letadla u Rokycan

Pilot bezmotorového letadla, které v úterý poblíž rokycanského letiště spadlo na jedoucí vozidlo, zemřel. Větroň zřejmě narazil do auta při přistávání.

Bezmotorové letadlo v úterý odpoledne spadlo poblíž rokycanského letiště na osobní auto jedoucí po silnici. Pilota, který letoun řídil, si zprvu do péče převzali záchranáři. Později však informovali o tom, že tragickou srážku nepřežil.

Mluvčí záchranářů Mária Svobodová pád letadla potvrdila. Podle ní jsou na místě všechny složky integrovaného záchranného systému.

Nehoda se stala po 16:30. Na místě jsou kromě policie a hasičů už také inspektoři z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Podle velitele zásahu bude silnice druhé třídy z Oseka do Rokycan uzavřená dvě až čtyři hodiny.

V posledních dvou dnech jde už o druhou podobnou nehodu. V pondělí před polednem se zřítil větroň u letiště na okraji Nového Města nad Metují na Náchodsku. Při pádu zemřela devatenáctiletá žákyně pilotního kurzu. V bezmotorovém letadle byla sama bez instruktora. Podle policie se větroň zřejmě zřítil při přistání.

Tagy:
zranění nehoda silnice letiště auto okres Rokycany bezmotorové letadlo