Policie zatkla staříka, který útočil na Kapitol. Ve voze měl zbraně a zápalné láhve

Před necelým týdnem policisté zatkli 70letého Lonnieho Leroye Coffmana, který se účastnil nepokojů u Kapitolu. Je obviněn z trestného činu nedovoleného ozbrojování. Policisté v jeho voze, který nechal zaparkovaný nedaleko Kapitolu, nalezli zbraně, náboje a podomácku vyrobenou zápalnou látku napalm. Nyní mu hrozí až desetileté vězení.

Coffman se řadí k dalším 170 lidem, kteří byli zatčeni za účast na obléhání Kapitolu. Policisté na jeho vůz narazili náhodou při obhlídce okolí Kapitolu. Na místě spolujezdce si všimli rukojeti, která vypadala jako střelná zbraň.

Díky kontrole v databázi zjistili, že vozidlo patří Coffmanovi z Alabamy. Poté, co se 70letý muž vrátil ke svému vozu, ho policisté zadrželi a prohledali. Měl u sebe dvě zbraně, na které neměl povolení. Při prohlídce vozu pak policisté nalezli další útočnou zbraň spolu se zásobníky nabitými municí a 11 nádob se zápalnou látkou.

Když se policisté zeptali, co se v nich nachází, Coffman odpověděl, že je v nich roztavený polystyren a benzin. Společnost ATF následně uvedla, že tato směs odpovídá účinku napalmu, lepkavé hořlavé kapaliny, které lépe přilne k předmětům, jež zasáhne.

Coffman si vedl seznam hodných a špatných lidí

Vyšetřovatelé dále podle webu Daily Mail uvedli, že ve voze našli notes se seznamem „hodných a zlých lidí“. Mezi „padouchy“ figurovalo například jméno soudce Davida Franka Hamiltona nebo Andrého Carsona. Ten byl v textu navíc označen jako jeden ze dvou muslimů Sněmovny reprezentantů.

Mezi dobrými lidmi bylo zahrnuto jméno Susanne Poselové, nezávislé novinářky a šéfredaktorky webu OccupyCorporatism. Na stejném kusu papíru měl být i citát přisuzovaný Abrahamu Lincolnovi: „My lidé jsme právoplatnými pány Kongresu i soudů, ne abychom svrhli ústavu, ale muže, kteří by chtěli ústavu poškodit.“

Coffman byl obviněn z protiprávního držení zbraní, za což mu hrozí až deset let odnětí svobody. V současné době je ve vazbě, v níž zůstane až do soudního líčení.

Tagy:
trest muž demonstrace zbraň zbraně Abraham Lincoln zadržení Alabama USA Kapitol zápalná lahev Kapitol Spojených států amerických Sněmovna reprezentantů Spojených států amerických André Carson