UFC by mi hodně rozbořilo rodinný život, říká Kincl. O největší lize ale znovu uvažuje

Poté, co ze střední divize Oktagonu vyprovodil Karlose Vémolu, se měl popasovat s Robertem Bryczkem. Na to ale nedojde. Polský soupeř Patrika Kincla totiž získal přímou vstupenku do UFC. Úspěch rivala probudil i v českém šampionovi myšlenky na nástup v nejslavnější světové MMA organizaci. „Třeba začnu taky lobbovat u UFC. Uvidím,“ říká Kincl v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Kdy jste se dozvěděl, že souboj s Robertem Bryczkem nebude?
Když jsem jel ve středu z Prahy ze sparingu, psal mi jeden novinář a chtěl po mně vyjádření. Takže jsem docela koukal, co se děje. A asi za hodinu, hodinu a půl potom jsem měl zprávu od Ondřeje Novotného (promotér organizace Oktagon MMA, pozn. red.).

ČTĚTE TAKÉ: Gilotina nebo fatální kop. Šampion Kincl zhodnotil v unikátní analýze drsná ukončení zápasů

Co pro vás taková zpráva vlastně v praxi znamená?
Rozhodně to člověka nepotěší, ale mám už za sebou pár podobných zkušeností, takže se snažím nenechat se moc rozhodit. Není to samozřejmě příjemný, ale teď jde čistě o hledání nějakého řešení, co a jak dál.

Jste známý tím, že si soupeře vždy důkladně analyzujete a chystáte na něj přesnou taktiku. V jaké jste byl fázi příprav právě na polského vyzyvatele?
Příprava se rozjížděla a zatím byla stejná jako na kohokoliv jiného, to znamená nějaké objemové tréninky, delší dýchání, sparingy. Mám za sebou první kemp, kdy jsme s klukama vyrazili do Plzně, kde už jsme se trošku přibližovali k nějakému game planu. Větší zaměření se na konkrétního soupeře mělo přijít za čtrnáct dnů.

Když říkáte, že vám to oznámil i promotér Novotný, řekl vám hned nějaké náhradní varianty?
Nějaké možnosti jsou na stole, ale o tom asi aktuálně nemůžu mluvit.

Bryczek půjde do UFC hlavní branou. Zatímco jeho přemožitel Brazilec Kaik Brito, jenž ho zastavil před dvěma roky už v prvním kole, se před pár dny marně snažil vybojovat kontrakt s UFC v show Dana White's Contender Series. Co na tento paradox říkáte?
Je to určitě zvláštní situace, ale tak už to občas je. Myslím, že Bryczek bude mít za sebou nějaký silnější manažerský tým, který ho tam dokázal dostat, takže nemusel riskovat v Contenderu, kde je to podle mě hrozně ošemetný. Člověk je kousek od velkého snu, zároveň tam panuje atmosféra jako na tréninku. A zápasník vidí velká jména v čele s Danou Whitem, jak ho sledují… Takže tam existuje daleko větší tlak než pak v prvním zápase v nějaké hale.

Dveře by tam asi mohly být pořád pootevřený.

V nadsázce se dá říct, že Bryczek před soubojem s vámi utekl do UFC…
(rozesměje se)

Každopádně jste šampionem Oktagonu ve střední váze a on měl být vaším vyzyvatelem. Neprobudilo to ve vás ještě ambice dostat se také do UFC?
Samozřejmě, že mi zahrálo v hlavě, jestli se tam nemám začít tlačit, že bychom si náš zápas dali v UFC. Ale jak jsem říkal v minulosti, už jsem to hodil stranou. Myslím, že by mi to hodně rozbořilo rodinný život. Každopádně jde o moc čerstvou informaci. Třeba začnu taky lobbovat u UFC. Uvidím.

Přece jen by s ohledem na vaše umístění v žebříčku člověk čekal v UFC spíše vás než Bryczka.
My jsme nechali jednání, které v minulosti proběhlo, vychladnout. Ale dveře by tam asi mohly být pořád pootevřený. A nevím, jestli se tam mám hnát, nebo ne.

Ale vnímám správně, že přijetí polského rivala do UFC pro vás toto téma oprášilo?
Jo, jasně. I jim by se mohl líbit náš společný zápas, který už je u nás trochu vypromovaný. Pro česko-polské fanoušky by to mohlo být zajímavé.

Tagy:
MMA Karlos Vémola Ondřej Novotný Dana White Patrik Kincl Ultimate Fighting Championship OKTAGON MMA Kaik Brito