Polský obr KSW se opět valí do Česka. Nabídne zápasy Brichty, Martínka nebo Macka

Proslulá polská MMA organizace KSW se v tomto roce již podruhé představí v Česku. V hokejové aréně v Třinci uspořádá velký turnaj s číslem 87. A fanoušci se mají na co těšit, do klece totiž nastoupí jejich oblíbení bojovníci, jako je Leo Brichta, Michal Martínek nebo Filip Macek. „Jsem opravdu nadšený, že se opět brzy vrátíme do České republiky,“ hlásí promotér Martin Lewandowski.

Hokejovou Werk Arenu v Třinci rozehřmí 14. října MMA. A to v provedení jedné z nejlepších organizací světa. KSW je totiž osvědčenou značkou, v jejíž kleci se odehrávají mimořádně atraktivní zápasy. Dokonalým příkladem toho byl letošní obří turnaj ve Varšavě pro více než 50 tisíc diváků. Fanoušci bojových sportů se tak mají nač těšit. Do boje navíc nastoupí jejich oblíbení hrdinové, jako například těžkotonážník Michal Martínek.

ČTETE TAKÉ: V Oktagonu na bojovníky září světlo celého světa, říká Novotný. Není to garážová věc

„Znamená to pro mě hodně, jelikož zápasit na domácí půdě v takto silné lize a se soupeřem světové kvality, který je srbskou jedničkou své váhy, to je zápas, který dává smysl po sportovní stránce a vůbec po všech stránkách našeho kréda fighterů,“ pochvaluje si gladiátor z Prahy, jehož soupeřem bude Darko Stošić. „Doma jsem nastoupil naposled na Zápase století v roce 2019, pak jsem bojoval v Rusku, Bělorusku a teď přes rok v Polsku. Takže určitě se těším na fanoušky, že se můžu předvést doma s kvalitním soupeřem.“

Do klece na turnaji KSW 87 se vrhne i skvělý český bojovník Leo Brichta, který zažil svou premiéru v polské organizaci právě na obří akci na varšavském národním fotbalovém stadionu. „Atmosféra tam byla skvělá a je to nezapomenutelný zážitek,“ vzpomíná Brichta. „Určitě nejvíc si budu pamatovat, jak jsem vyhrál a to množství diváků. Jak říkám, je to zážitek na celý život, který určitě nezapomenu.“

Jeho soupeřem bude polský tvrďák Roman Szymański. Půjde tak o mimořádně ostrou bitvu, jak už to u Brichtových zápasů bývá. A co pro pětadvacetiletého bojovníka znamená, že nastoupí opět v Česku? „Mně je ve finále jedno, kde zápasím, jestli v Polsku, nebo Česku, to moc neřeším. Ale určitě to bude skvělá srdcovka, a proto by tam Češi neměli chybět, prostě aby viděli kvalitní zápasy,“ vzkazuje Brichta.

Neúspěšnou premiéru v KSW má za sebou i Filip Macek, který se v Třinci určitě bude chtít vrátit na vítěznou vlnu, v čemž mu může české publikum pomoci.

To Martínek bude nastupovat už do třetího zápasu pod polskou značkou, s níž podepsal smlouvu na dalších pět zápasů, s čímž je naprosto spokojený. „Už teď jsem na podmínkách, které jsem měl v ACA (ruská organizace, pozn. red.), a to jsem na začátku nové smlouvy a rapidně to tam narůstá za každý vyhraný zápas.“

Že KSW dokáže ocenit kvalitní výkony, ví moc dobře i Brichta. Ten se ve Varšavě představil mimořádně napínavým soubojem, čímž si velmi rychle získal zájem polských fanoušků. To čeští diváci už jej jako skvělého zápasníka dobře znají. V poslední době jej navíc znají dobře i jako youtubera, který natáčí vlastní podcast a různé vlogy z turnajů. Na KSW 87 prý ale nic točit nebude. „Na zápas se těším, ale video z turnaje dělat nebudu, protože rozlišuju svoje koníčky. A i když to vypadá, že se prolínají, tak se chci vždy soustředit na danou věc,“ má jasno.

Do Česka se znovu těší i šéf KSW. „Jsem opravdu nadšený, že se opět brzy vrátíme do České republiky,“ hlásí Martin Lewandowski. „Náš první event v Liberci byl opravdu zábavnou akcí, kde se čeští a polští fanoušci sešli, aby vytvořili elektrizující atmosféru, a totéž očekáváme v říjnu v Třinci,“ zdůraznil.

Tagy:
Polsko MMA klec Třinec Česko Michal Martínek KSW Filip Macek Leo Brichta Martin Lewandowski Darko Stošić Roman Szymański